29 augusti 2010

Idag var det tävling i Vikbolandet med Div 2 laget! Det blev att gå upp med tuppen, åka ut till Corvette och göra knoppar av flätorna, borsta och packa in allt. Sen lastade vi in Corvette, och då väntade en bil resa på ca 1 tim o 30 min. När vi var framme tog vi ut honom och klädde på honom direkt, sen ner mot framridningen. Där kändes han bra i formen och ganska pigg. Tyckte väl under själva programmet (LC:1) att han inte hade sån himla fart så det kändes lite slött men inte så farligt ändå.
Jag fick 59,6 % och en andra placering, så det kändes väl helt ok.

Sen fick han äta lite innan det var dags för LB:1. Den här gången red jag inte fram så länge, kanske bara 30 - 20 min, men det kändes som om han lyssnade bra på mina skänklar och var med mej.
Sen när vi väl kom in på banan och programmet började total dog han på banan! Han har verkligen inte någon gång innan blivit såhär döv för skänkeln. Han reagerade inte alls på några skänklar.
Så det kändes som en väldigt misslyckad ritt. Poängen blev som ritten visade endast 51%. Punkt slut. Det var ju lag klassen också så det kändes ju extra surt.
Vårat lag kom 7/10 tror jag.. så vi får väl kämpa vidare och hoppas på bättre tider nästa gång!



Bildbomb från tävling i Vikbolandet


















Ha det bra! / Petra

28 augusti 2010

Hallå!


Idag åkte jag ut till min kusin Erika och började med att ryckta lilla Della, o ge henne lite mat, det tyckte hon om :) Sen tog jag in Corvette och gjorde iordning honom för en ridtur. Red runt dammen 2 varv i trav och galopp, sedan red jag lite på volt på gräset. Han kändes mjuk och fin och lyssnade bra på mej, iallafall i början men men ;P Han kändes ganska pigg idag också så får hoppas att det håller i sig tills imorgon för då är det första omgången i Div2! LC:1 och LB:1 är det som gäller då. Fick bli en rejäl puts efter ridturen vilket behövdes! Så nu står all min utrustning i stallet och glänser :D

Efter lunchen bar det av till Holavedens Lantliga Ryttarförening, följde med Erika till hennes tävling för att ta lite fina kort. Hon red LAP:1, och jag tror jag fick till några fina bilder iallafall, hoppas dom duger ;)

Nu ska jag titta igenom programmen tills imorgon så att dom sitter! Kommer nog kanske ett inlägg i morgon också från min tävling! Nu är det bara sova och tagga!



Bildbomb från Erikas tävling med Cel-Bo!






















Var tvungen att lägga in en bild på Corvette också :)



Ha det bra!  / Petra


27 augusti 2010

Heej!!


Har inte hunnit blogga något de senaste dagarna.. men nu tänkte jag att det skulle bli ett litet inlägg.

Corvette fick iallafall vila igår (torsdag) så idag blev det lite ridning med Hälge och Erika. Vi red runt ett enda stoort stubbgärde med mest trav och galopp. Corvetten gick i fin form och var lätt i handen, och han var faktiskt lite på framåt vilket alltid är positivt! Sånt vill vi ha mer av :) Det är ju Div 2 tävling på lördag, då blir det två klasser, LB:1 och LC:1 i Vikbolandet. Så i morgon blir det nog lite ridning och massor att putsa och göra fint tills tävlingen.







Tävling i Nyckelby.






Ha det bra!  / Petra

24 augusti 2010

HejHej!

Idag red jag en sväng med mamma på Corvette. Det blev en lite lagom uteritt i skritt, trav och galopp. Corvette kändes bra i formen men det var ju såklart vääldigt mycket att titta på överallt. Sedan när Corvette var färdig riden och klar tog jag in Della (Angels Delight) en sväng och borstade av henne och gav henne lite mat, då blev hon glad!







Hälge och Corvette en varm och härlig sommar dag!






En pussig liten Della :)

Mina hästar

Tänkte att jag kunde berätta lite om mina hästar och lägga in lite bilder på dom :)




Eklyckans Corvette


Född 2004  C-ponny Val.

e. Verona's Bo-Gi  ue. Mr Charm
















Angels Delight

Född 2007 Storhäst Sto

e. Verona's Bo-Gi  ue. Bartok













Sol  (mammas häst)

Född 1992 Storhäst Sto

e. Alpen Fürst  ue. Landrat











Ha det bra!  /Petra


Välkommen till min blogg!

Hej!

Jag heter Petra Engdahl, på denna blogg har jag tänkt att lägga upp en del fin fina hästbilder och kanske skriva en snutt osv.














Ha det bra!  /Petra


RSS 2.0