NORGE!


Idag åker jag till Norge över helgen, är tillbaka på söndag kväll! Lillasyster  Ebba ska rida lite på Corvette medans jag är borta, Della kanske mamma hittar på något med.. annars får hon vila ;)


Della träning!

Della skötte sig suveränt! Hon gjorde fina skänkelvikningar och serpentiner, kämpade även väl i galoppen. Hon gick superfint på tygeln med rund och fin nacke! Här är några bilder..



Sista lovdagen!

Jahopp då var snart detta sommarlov över.. vart tog det vägen?? Känns som jag inte har hunnit med allt man tidigare planerat att göra på sommarlovet! Jaja, nu ska vi inte deppa, utan njuta rejält av sista dagen!

Nu tillbaka till gårdagen..
Jag och Erika red ut tillsammans på Corvette och Hälge. Vi red mest rakt fram, jag ställde igenom Corvette o gjorde lite öppnor i skritt och trav - annars blev det inte dirket någon "rörelse". Vi galopperade mest idag, fokus på att få fram hästarna - i full fart :) Corvette gjorde fina galoppfattningar från skritt, men sen när Hälge drog i väg i världens galopp verkade inte Corvette fatta vad som hände, han hängde nämligen inte på, utan galopperade i sitt tempo. Haha, så jag fick tjoa på honom lite, då blev det genast full fart.
I ena galoppen tänkte jag lite öka-minska, även fast det inte blev jätte kort o samlad galopp tyckte jag att han lyssnade bra på mig. Var nöjd med dagens pass.


Della fick sig också en liten tur. Jag red själv medans mamma gick med. Kändes som hon inte gått själv på ett tag, hon var nämligen ganska vresig av sig i början o ville inte gå där jag bad henne, då sparkade hon bakut efter som det inte passade damen riktigt. Men sen blev hon mer  samarbetsvillig. Jag red en kortare uterunda först innan vi red på gräset. Där jobbade jag på serpentiner i skritt och trav och på skänkelvikningar likaså. Till en början på serpentinerna i trav grejar hon lite med huvudet, men det blir bättre ju fler man gör. Även skänkelvikningarna. Sedan galopperade vi på en stor volt, hon har lite svårare för höger fattningen, så det blev fel galopp ett par gånger. Hon galopperade på friskt på volten! Med stora galoppsprång :) Sedan aslutade vi med trav på en ått-volt, då blev hon mycket stadigare och riktigt rund o fin!! Super nöjd :)



Idag ska vi åka med Della till Nina Lilja för att rida lektion, hoppas allt går bra :)


19 Augusti

Idag red vi på förmiddagen - Erika och jag tillsammans på Della och Cel-Bo. Vi tog oss en uteritt, mest rakt fram i alla gångarter, men gjorde även lite skänkelvikningar i skritt och serpentiner i trav. Della skötte sig bra idag, hon blev något trött efter vi hade ridit en del på stubben, men den var ganska mjuk så det förklarar väl en del. Hon skötte sig bra genom hela ridturen - trodde hon skulle bli lite vild o galen när Erika o Cel-Bo galopperade då vi travade (Cel-Bo får endast galoppera o skritta, har varit sjuk m.m) men det blev hon inte, dock blev hon väl lite störd och höjde huvudet lite.. Det som var negativt med denna ritt var att hon hade svårt för höger galoppen idag (brukar ha det till o från), fick göra om flera gånger innan det blev rätt. Men nästa gång det var dags för galopp på vår lilla tur blev det rätt :)

I morgon blir det nog ingen ridning för min del, ska jobba och sedan vidare till linköping med en kompis. Della får nog vila och lilla syster Ebba rider lite på Corvette ;)


Ridfritt!

Idag fick båda hästarna vila, o jag med haha. Jag har istället jobbat lite idag men även bara slappat! Just det, vet ni vad som kom hem till mig idag?.. Joo denna snygging..


..Charles Owen Wellington Classic!! Jippie :D


Dagens ridning!

Idag red jag ut på Corvette tillsammans med mamma på Sol. Vi red en lite längre runda, så det blev mest rakt fram i skritt, trav och galopp, men gjorde även lite skänkelvikningar i skritt o trav. Just det, vi hoppade över lite halmsträngar på en åker - det var kul! Först fattade han inte riktigt, men sen hoppade han över dom :) Det slutade med att han också insåg att det inte gjorde något i fall man bara sprang rakt igenom dom heller..hehe. Vi bus-galopperade lite på en stubbåker också, jag bara öste på honom, det tyckte han var kul :)


Fotodag!!

Idag åkte Ebba och jag ut till Erika på förmiddagen, för idag hade vi bestämt oss för att ta en fotografering med hästarna. Blev riktigt nöjdmed resultatet, o kul var det också! Iallafall, här är några av bilderna..













Får visa er mer bilder från idag någon annan gång, orkar inte lägga upp alla på samma gång.. :)


Iallafall, efter vi var klara med fototagningen red Erika, jag o Ebba ut en sväng på Hälge, Della och Pablo. Det blev mest rakt fram, men vi avslutade lite på volt. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt o trav och även serpentiner likadant. Galopperade mest rakt fram, fattningarna blev inte riktigt lika bra som igår, hon fattade fel några gången i ena galoppen.. Men annars är jag så nöjd med henne !
O här är Della o jag idag..









Gårdagen!

Igår åkte vi med Ebba och Corvette till Nyckelby, de skulle rida dressyrlektion där. Corvette skötte sig bra och Ebba också. Corvette fick sig en bra uppmjukning. Ebba var nöjd med honom. När vi var tillbaka i stallet red mamma och jag ut en sväng på Della och Sol. Red en runda ute, men gjorde även serpentiner och skänkelvikningar - som hon gjorde riktigt fina! Hon fattade också rätt galopp hela tiden. Hon var så duktig så!


Slappardag!

Tog sovmorgon i morse, åt lite frukost o tittade på några oth avsnitt i min ensamhet här hemma, fast det är ju ganska skönt det också, att vara själv hemma alltså. Hade tänkt vara lite duktig på förmiddagen och springa en tur, men då regnade det och blåste massor så då blev inte det av. Nu sitter jag här, mätt o belåten, har varit hos farmor och ätit lunch. Inväntar att mamma ska komma hem från jobbet, då bär det av till stallet :) Ebba ska rida sin andra dressyrlektion på Corvette - får se om det blir några bilder, hoppas också jag kan hinna med o rida min lilla tös, annars får hon vila idag :)


ÄNTLIGEN!!

Jippie! Nu har vi beställt en ny hjälm som jag länge velat ha då den hjälm jag har nu är gammal o ful.. Beställde en Charles Owen Wellington Classic, svart. Längtar tills den kommer! Borde komma den här veckan :)


14 Augusti!

Idag skrittade jag ut barbacka på Corvette samtidigt som Erika och Ebba red. Det var så mysigt så, älskar att rida barbacka!! Skrittade mest på långa tyglar, men tog ner honom lite på tygeln också. Testade att trava på honom, bara en kort sträcka (har nog inte gjort det tidigare barbacka förut), haha det gick typ inte att sitta ner!

Iallafall, här är några bilder från idag..

Erika & Cel-Bo, Corvette & Jag



Sötisar Ebba & Pablo som skrittade av barbacka


Efter vi var klara med dom var det dags för mig och mamma att ta en uteritt på Della & Sol. Vi red en kort sväng rakt fram i skritt, trav och galopp. Della skötte sig fint, kom fint på tygeln efter ett tag och gjorde fina galoppfattningar. Duktig!


Tävlingen i Nyckelby

Igår var det tävling i Nyckelby, då red jag LA:1 programmet. Corvette kändes helt okej på framridnngen, han lyssnade bra på mig, gjorde fina ryggningar och hade hyfsad energi framåt. Tyckte han kom i en bra,lite högre form.
Inne på banan fungerade allt bra tills vi kom till den andra ökningen, då fattade han galopp - brydde mig faktiskt inte så mkt om det, tänkte: han reagerade iallafall, vilket han inte brukar göra på banan annars. Sen kom vi till galoppen, då tog han fattningen sent, hade svårt att få fram honom, han bröt av tidigt. Sedan i den andra galoppen bröt han av - två gånger?! Då blev jag förbannad o red slarvigt som en kratta. Nae det var inte kul någonstans! Kändes som vi gick tillbaka i tiden då han höll på så här! Han som har gått så bra de senaste veckorna.. Det jag kände mig riktigt nöjd över inne på banan var ryggningen - blev super fin!, och skritten, fick sjuor rakt igenom. 
Jaja, bara kämpa vidare.. Här är några bilder..





Min håruppsättning!


Fredag!

Idag åkte vi hela vägen till Stockholm för att titta på en häst till Erika. Vi var där runt lunch tid och tillbaka i stallet vid halv sex. Då tog Erika och jag in Della och Cel-Bo, vi skrittade ut en sväng tillsammans. Ebba tvättade Pablo medans vi var borta.. När vi var klara med dom tog vi in Hälge och Corvette för att duscha dom, tvätta svans och knoppa (Erika knoppade Hälge).
Så nu är vi redo för tävling imorgon! Allt är putsat och även hästarna, ska bara knoppa Corvette imorgon ;)

Här är lite bilder från dagen..

På färjan


o här är den söta pållen hon provred..

En färdig tvättad Pablo!





Tagga tävling nu dåå!


Träning!

Igår blev det ingen ridning för mig, Della fick vila och lillasyster Ebba åkte med Corvette på hoppträning. Corvette skötte sig bra, var snäll och hoppade allt, Ebba var nöjd - var ju första gången hon hoppade honom!
o här är en bild..


Idag åkte vi ut till stallet på eftermiddagen, red Corvette en sväng tillsammans med mamma på Sol. Vi red ut en sväng först och avslutade lite på volt. Övade lite på enkla byten, rygga, förvänd galopp, skänkelvikningar och ökad trav. Han börjar förstå sig på den ökade traven nu, emellanåt är den super fin!! Corvette kändes bra hela ridturen, efter ett tag plockade jag upp honom i en högre form, han blev så fin :)

Sen åkte vi iväg till Nina Lilja för att rida en halvtimmas lektion på Della.
Hon skötte sig bra i transporten idag, både dit o hem. På lektionen gick hon så bra! Åh vad glad jag blev:) Gick i jättefin form, gjorde fina skänkelvikningar, fattade nog bara fel galopp en gång, gick mer o mer stadigt på tygeln. -Det var ibörjan av lektionen som hon körde lite med huvudet, men det försvann mer och mer.
Här är några bilder från idag.. 


Bortse från att den är suddig!





Imorgon blir det att gå upp tidigt, åka till stockholm på en spännande sak, eller hur Erika? berättar mer imorgon!


9 Augusti!

Idag red Ebba och jag tillsammans på Pablo och Corvette. Vi red en sväng först och mamma gick med, vi varierade skritt och trav. Sedan gick vi över på en stubbåker där Erika red lite på Cel-Bo och Anna hjälpte henne. Där galopperade jag lite, förvändgalopp o serpentiner med avbrott, gjorde några skänkelvikningar o ryggningar (blev jätte fina idag!!) och travade på volt. Anna hjälpte mig lite, det gick superbra! Var jätte nöjd med honom idag. Han kom i en högre fin form, galopperade med bra energi och gjorde fina fattningar. Känns riktigt bra så här långt tills tävlingen på lördag! Ska rida en LA:1 i Nyckelby, dock är det bara 3st i min klass! Men vi hoppas på det bästa :)

Här är några bilder från idag..

Ebba & Pablo




Efter vi var klara med Corvette & Pablo fixade mamma och jag iordning Sol & Della för en uteritt. Vi red på olika stubbåkrar och runt dammen. Della känndes riktigt fin emellanåt men blev också lite tung tyckte jag.. Hoppas jag kan få lite hjälp med det när vi ska rida lektion för Nina Lilja på torsdag ;) Annars gjorde hon jätte fina galoppfattningar idag! Alla blev rätt, nu ska dom bara komma precis på kommandot, blir ju några travsteg innan.


Gårdagen!

Igår åkte vi ut till Hesselby, där vi normalt har våra hästar (inte på sommaren), direkt efetr frukost. Mamma hade mockat ur alla våra boxar dagen innan så igår var det dags att tvätta och skura rent! Vi strör ju med torv, vilket smutsar ner endel, men dock var det enkelt att tvätta bort! Så nu är det så rent o fint i våra boxar så :) Lilla syster Ebba var även med och tvättade våra hyllor inne i sadelkammaren och plockade iordning alla våra saker snyggt o prydligt ;)

Efter lunch bar det iväg till Erika för att rida min lilla tös. Red tillsammans med Erika och Hälge på stubbåkrarna. Hon skötte sig bra, var lite stel i vänster sidan men den blev mjuk med tiden. Kom runt o fint på tygeln efter ett tag, dock tyckte jag att hon hängde lite i tygeln, då fick jag lite tips av Anna (Erikas mamma som gick med) hur jag skulle göra, så då blev det lite bättre.
Della fattade fina galoppfattningar idag, blev bara lite knasigt en gång. Hon blev ganska trött av galoppen, var nog för att det var ganska tungt på åkern som vi red på..

Sedan var det dags för Ebba att rida lektion på... Corvette! Hennes första lektion på honom. Dom var så snygga så i sin utstyrsel ;) Ebba var nöjd och Corvette skötte sig kanoners! Hon ska iväg på hopplektion imorgon (onsdag) hoppas allt fungerar lika bra :)
Här är några bilder..




o här har vi "Ebbateamet"


Tillbaka!!

Nu är jag tillbaka efter en vecka i Halmstad + en liten "paus" då vädret var så fint här hemma. Nu ska jag verkligen försöka ta tag i bloggandet, ska göra mitt bästa !

Tänkte att jag äntligen ska visa er bilderna från tävlingen i Heda 20/7!
Bildbomb!

Framridningen





Här kan ni se min håruppsättning!



På banan






Denna ritt gav oss alltså 65,..% Våran bästa prestation i en LA:1! :)

Tack Emma för alla bilder!


RSS 2.0