Dagens ridning!

Efter skolan gick jag en sväng på stan för att hitta grejer till min håruppsättning som jag ska ha på tävlingen i helgen. När mamma slutat jobbet kom hon och hämtade upp mig, och så åkte vi till stallet. Efter vi fixat iordning allt i stallet tog vi in Corvette och Sol o fixade dem för en uteritt.
Vi skrittade i backarna i ko-sommarhagarna, sedan red vi på grusvägarna hemåt. Då varierade vi alla gångarter. Vi gjorde lite ryggningar, slutor i skritten och galoppfattningar från skritt.
Corvette var mjuk i sidorna och var rund och låg i formen. När vi övade på slutor förstod han inte riktigt i början, men efter ett tag fattade han vad han skulle göra, ungefär i allafall, vi måste öva vidare så att säga ;)

När jag kom hem testade vi att göra en håruppsättning, mamma hjälpte mig, såhär blev resultatet:




Men det här är ju bara en variant, man kan ju göra precis hur man vill ;)


Gårdagens dressyrträning 27/4!

Igår var det träning för Sissi i Mantorp. Vi tränade mycket på öppna-sluta, Corvette gjorde fina öppnor, men slutorna har vi inte övat på så länge, men vi försökte så gott vi kunde. Vi gjorde också skänkelvikningar, öka-minska volt/trav, bakdelsvändningar som han gjorde riktigt bra!, skritt-galopp, galopp på små volter, lite förvändgalopp och galopp-skritt.
Corvette gjorde fina galoppfattningar och hade en långsam bra galopp. Han hade lite otakt i ena galoppen, men gasar man på honom lite blir den något bättre.
Han kändes fin i formen, rund lite högre, men jag måste ha koll på formen i galoppen så han inte guppar med huvudet eller kommer ur form.
Han kändes lite trött, men det gick att hålla igång honom ordentligt ändå, behövde bara påminna honom lite oftare, hoppas han piggar på sig tills på söndag då det är andra omgången av Div1 i Boxholm!





Dagens outfit:

Hjälm: Hööks
Piké: Kingsland
Ridbyxor: Kingsland
Schabrak: Scharpman
Vita lindor: ?
Vita boots: Event


Sista lovdagen!

Idag åkte vi ut till Erika efter frukost. Ebba red en sväng på Pablo och Erika red på Hälge. Jag, mamma och moster följde med och tittade på. Efter dom hade ridit åkte vi en sväng till Sharpman. Vi hittade många fina saker, men bara det som behövdes -en hårmunk- åkte med hem. Nu ska jag bara köpa lite blingbling och en fin tofs att ha, så kan jag fixa en snygg håruppsättning till helgen, då det är andra omgången i Div 1. Kan ju ta kort och visa hur det blev vid ett tilfälle.

På eftermiddagen åkte mamma och jag ut till vårat stall. Mamma mockade och fixade allt i stallet medans jag red Corvette en sväng på gräsvägen. På gräsvägen kunde jag öva lite på rygga-trav, skänkelvikningar, öka-minska trav, skritt-galopp, försökte mig även på galopp-skritt vilket är ganska svårt för oss. Vi har långt kvar på det, men vi övar ;) I galoppen ställde jag honom åt båda hållen, det klarade han bra. Jag hade också helatiden i tanke att han skulle gå fint på tygeln genom alla övergångar.



Efter jag hade ridit Corvette, tog jag in Della och fixade henne för en ridtur. Idag red jag på Della och mamma gick med. Vi red till "hoppskogen". Där testade vi faktiskt på att hoppa lite i trav! Hon förstod inte riktigt först och tyckte det var lite läskigt. Men sedan fattade hon och skuttade över de små hindrena. Duktig tjej! Sedan varierade jag skritt, trav och galopp hela vägen hem på grusvägen. I traven gjorde jag avsaktningar till skritt, och öka-minska i traven. Sedan galopperade jag i båda galopperna, hon gjorde fina galoppfattningar. Jag höll händarne lite lägre i galoppen och då sänkte hon nacken lite grann. Annars gick hon fint på tygeln, väldigt jämnt mot slutet. 


Till Erika!

Åkte till Erika på eftermiddagen med mamma och Ebba. Ebba red en sväng på Pablo och mamma gick med henne. Medans Ebba var i väg och red lös-longerade Anna Hälge i gräs "paddocken", och Erika och jag tittade på. Hälge var duktig och travade fint, han jobbade på bra, men blev ganska trött och svettig efter ett tag ;) Han fick fram riktigt härliga travsteg!

Tänkte lägga upp fortsättningen av bildbomben från grums, här kommer bilderna!






Mollie & Sunrise, också mantorpsryttare

Amanda & Sunny Sunday, även hon mantorpare

Ingrid & Munsboro Maverick, mantorpare

En urknoppad Cel-Bo som strax ska påbörja den långa resan hem

Såhär såg Erikas frisyr ut en av dagarna, riktigt snyggt tycker jag!


Just det, på tal om håruppsättning, ska nog till sharpman i morgon och se om de har någon donut och kanske någon snygg tofs, så jag också kan ha en snygg håruppsättning. Min ser vanligtvis ut såhär på tävling:

Känner för att byta upp mig till en annan uppsättning :)


Dagens ridning!

Idag åkte jag med mamma ut till stallet och släppte ut hästarna. Vi mockade och fixade allt i stallet, sedan gjorde vi iordning Sol och Corvette för en uteritt. Vi red över stora vägen, till skogen och red vår skogsrunda som tog ca 1 tim. Vi varierade alla gångarter, jag gjorde också lite skänkelvikningar och ställa/böja i skritt o trav. Corvette var positiv och pigg. Han har ju fått vila sig i tre dagar nu så det var bra med en längre runda, men som ändå var ganska lugn med en hel del skritt.


Efter vi var klara med Sol & Corvette, tog vi in Della och gjorde iordning henne för en uteritt. Jag red då själv och mamma cyklade med. Vi red på grusvägarna och hon skötte sig kanon bra! Så himla nöjd! Verkligen cool, inte uppstimmad eller galen. Vi varierade alla gånarter. Hon gjorde fina galoppfattningar ocg gick fint på tygeln då och då i skritt och trav. Vi försökte också oss på att göra några skänkelvikningar i skritt. Det förstod hon inte riktigt, men vi gjorde något som åtminstonde är en början till en skänkelvikning!


Glad påsk!

Kom (för ett par timmar sen) hem från Grums! Har varit riktigt soligt och fint väder, alltid skönt! Flera av mantorpsryttarna låg i toppen, och alla kämpade väl! Har varit riktigt mysigt och trevligt här med alla människor. Jag har fotat en hel del, så nu kommer en BILDBOMB!


Söta Cel-Bo när vi knoppat och tvättat honom

Här har vi precis lastat ut pållen

Framridning

Ingrid & Maverick var också på plats, (mantorpsryttare)

Ingrid knep en fjärdeplats i ena klassen, och tog SM kval!

Ingrid & Munsboro Maverick, Amanda & Sunny Sunday, Josephine & Grythöjdens General
(Mantorpsryttare)

Cel-Bo på promis



Lilla syster Ebba var ju också med ;)


Det får bli sista bilden för denna gång, lägger väl upp en fortsättning någon annan gång ;)


Torsdag 21/4

Idag blir det ingen ridning för mig. Jag ska snart åka ut till Erika för att hjälpa henne med att packa, fixa/tvätta Cel-Bo m.m Vi ska ju till Grums, där det är ett nationellt meeting, och Erika ska tävla. Jag följer med och fotar, även min mamma och lillasyster ska med. Det är mycket som ska packas och fixas, så vi har en del att göra!
Medans jag väntar på att mamma ska komma hem (hon ska skjutsa mig till Erika, ska sova där tills imorgon då vi åker till Grums) packar jag mina saker. Så Corvette (även Della) får vila torsdag-lördag, då jag inte är hemma. Han får sig en tredagars vila, det skadar aldrig ;)
Just det, vi kommer att ha med oss en dator till Grums, så lite uppdatering ska ni få ;)


Cel-Bo & Corvette


Gårdagens dressyrträning!

Igår red jag ju lektion för Sissi. Då började vi med att trava igång dom lite i volter, sedan ganska direkt började vi galoppera. Vi galopparade ganska mycket o länge. Vi gjorde galoppfattningar från skritt samt avsaktningar från galopp till skritt. Vi ökade o minskade volten i galopp, gjorde 10 meters volter i galopp och galoppserpentiner. Corvette gjorde de flesta galoppfattningar bra, han kunde hålla galoppen i galoppserpentinerna och han höll en långsam bra galopp! Dock var tackten lite si o så ibland. Sedan gick vi över till travarbetet. Då övade vi på öppna och skänkelvikningar. Vi gjorde täta skänkelvikningar mellan kvartslinjerna, och även skänkelvikningar längs diagonalen. Han gjorde finast skänkelvikningar åt höger, undan vänster skänkeln. Men skänkelvikningarna undan höger, åt vänster börjar komma och blir allt bättre. Vi övade också en del på bakdelsvändningar, vilket han klarar av bra. Jag är mycket nöjd med träningen! Han skötte sig riktigt bra!





Idag, onsdag, har Corvette blivit riden av min lilla syster Ebba då jag var i linköpning och shoppade hela dagen. Mamma hade cyklat med helatiden och det hade gått bra. Han var pigg, gick på tygeln och de hade galopperat. Duktigt av Ebba som är 11 år och knappt når nedanför kåporna med fötterna!


Tisdag 19/4

Idag åkte vi ut till Erika vid nio tiden för att fixa Pablo, då Ebba skulle rida lektion för Nina Lilja kl 10.30.
Medans Ebba var iväg på lektion var Erika och jag kvar hemma hos henne och fixade lite i stallet och borstade lite på deras unghäst Wille.


Såhär söt var Pablo idag :)

Kom på att jag glömde skriva igår att min lilla älsklings Corvette fyllde 7 år :)
Han fick ett äpple och knäckebröd för att han fyllde år.


Gårdagens ridning!

Igår, måndag, red jag på Della och mamma gick med oss. Vi red upp till de stora ko-hagarna som vi gjorde tidigare i veckan. Jag red ungefär på samma sätt också, skrittade lite i upp/ned försbackar, sedan gick vi bort till den öppna ytan och där jobbade jag henne lite på volt i både skritt och trav. Vi gjorde avsaktningar från trav, åttvolt och halt-trav. Skritt-halt-trav har vi inte direkt övat på, men det fattade hon direkt och kom snabbt igång i trav. På gräsvägen hem travade och galopperade jag lite. Hon gjorde fina fattningar och fattade rätt. Dock tog hon fel i den ena en gång, men då gjorde jag om och då tog hon rätt galopp ;)

Efter vi var klara med Della red mamma och jag ut en sväng på Corvette och Sol tillsammans. Det blev ganska mycket skritt, men också lite trav och galopp. Corvette var positiv och mjuk och fin i handen. I traven gjorde jag lite skänkelvikningar, i skritten ställa o böja. Vi red till "hoppskogen" där tog vi ett par trav varv och hoppade några små skutt. Det tycker alltid Corvette om :)


Funderar på att ha samma gula "outfit" på träningen för Sissi idag..


Uppdatering!

Hej!

Hann inte skriva något om ridningen igår, gör det nu istället.
Red först Corvette själv medans mamma fixade iordning i stallet. Red på gräsvägarna bort till "hoppskogen". Corvette tycker verkligen om den rundan! Han är alltid pigg och positiv! Men igår var han försånansvärt lugn där faktiskt. Jag varierade skritt, trav och lite galopp. Gjorde lite skänkelvikningar i traven, och övade på rygga-trav, det gjorde han bra! Just det, jag "ramlade" ju av också, haha. Det var när jag skrittade lugnt o fint, jag satt väl o drömde lite också, men det hoppade iväg en hare o då blev Corvette rädd, så jag gled ner, men hamnade på fötter och höll kvar i tyglarna så han sprang inte iväg ;)
Var så himla gald! Super skönt väder + lugn o positiv häst = :D

 Red sedan Della tillsammans med mamma på Sol. Vi red på grusvägarna, där hade de lagt nytt underlag, så Della var lite känslig om fötterna eftersom hon går utan skor. Vi varierade skritt, trav och lite galopp. Della var lugn och skötte sig bra. Hon gick stundtals fint på tygeln, det var ganska mycket att titta på idag.. Hon gjorde fina galoppfattningar, tog galoppskänkeln direkt!

Om jag hinner kommer det uppdatering om dagens ridning i kväll, annars kommer det förmodlingen imorgon ;)


Idag får en av stallkatterna stå för bilden! Elsa heter denna sötnos!


Pablo ridning!

På förmiddagen åkte vi ut till Erika för att Ebba skulle rida en sväng på Pablo. Medans Ebba red och mamma gick med, mockade och fixade Erika och jag i stallet + snackade lite shiiit såklart :)
Just nu är jag hemma, men vid halv 5 sådär ska mamma och jag åka ut till vårat stall och rida alla tre hästarna. Så det kommer nog mer uppdatering senare!


En bild från igår då Ebba red Pablo :)


Till Erika!

Efter att vi varit och lämnat Corvette i stallet, och åkt hem och ätit lunch, åkte vi ut till Erika så Ebba kunde rida Pablo. Iallafall, Ebba red Pablo och Erika på Cel-Bo, Anna, mamma och jag gick med, jag fotade även lite.. här kommer några bilder..







Clearound!

Idag var det somsagt clearound i Mantorp. Jag började rida fram direkt. Jag började med att skritta på lång tygel, sedan kortade jag upp honom och skrittade på serpentiner. Detta gjorde jag också i trav. Jag gjorde många volter, skänkelvikningar, öka-minska trav, öppna, halt-rygga, igångsättningar. Jag galopperade till en början på stora volter, sedan lite mindre, jag gjorde också galoppserpentiner. Han kändes jättefin! Lyssnade för skänkeln, gick i rund och fin form och hade riktigt bra trav! Sedan gick jag ut till paddocken. Då visade det sig att dom var försenade ca 20 min. Suck. Då skrittade jag lite på lång tygel, sedan lite galopp o trav igen.
Sedan var det min tur att komma in i stora ridhuset. Det gick inte så bra idag. Han lyssnade inte på skänkeln fullt ut, saktade av i galoppserpentinen, var rädd för dommaren och galopperade inte fram alls. Försökte verkligen driva så mycket jag kunde, men men... Det som var bra var väl travarbetet då och då. När jag kom ut igen travade jag av, då fick jag ju spöet så då travade han så fint.. Blir så besviken på honom, vet ju att han kan och är riktigt fin, o så ska det går, blä.
Tur att Erika var med och fota lite, fick några riktigt fina bilder!







Som ni ser så valde jag att vara lite påskigt gul :)


Fredags ridning!

Idag mötte jag upp mamma i stallet. Hon hade redan vart o ridit o fixat allt i stallet. Så det var bara att ta in Della direkt. Jag red själv med mamma som gick med. Vi red till de stora ko-hagarna och började med att skritta runt lite där. Det är mycket upp och ner,svängar och krokar. Efter vi skrittat runt lite där gick vi till ett öppen gräs yta så jag kunde jobba lite på volt. Jag skrittade på en stor åtta, bytte varv, gjorde ungefär samma sak i trav och gjorde lite avsaktningar-igångsättningar. Della var super lugn och gick fint i form. På gräsvägen hem travade jag och galopperade lite. Della fattade först fel galopp, men jag rättade den och då tog hon rätt :)
Jag är super nöjd med henne! Hon var verkligen lugn och blev inte skrämd, kunde gå i en hage där vi aldrig varit tidigare nästan själv - bara mamma som gick med ;)





Corvette fick vila idag, han får ladda batterierna inför morgondagens dressyrclearound i Mantorp. Erika ska följa med och fota, så det kommer nog in lite fina bilder! :)


Gårdagens hoppträning!

Igår, torsdag, var det hopplektion i Nykyrka. När vi kom fram såg vi att det var lektion ute, först blev jag inte super peppad på att rida ute, var lite halv kallt. MEN det visade sig vara super bra! Corvette blev superpigg! Han drog mot hindrena och tyckte det var jätte roligt!! Då blir ju genast hela träningen mycket roligare :)
Iallafall, de på lektionen innan mig drog över ca 30 min, så jag och tjejen som skulle hoppa samtidigt (vi var endast två! :D) fick rida fram medans vi väntade, så att vi skulle vara klara för att hoppa när det var vår tur.
När vi fick komma in på banan började vi hoppa några hinder innan det var dags för banan. Corvette stannade BARA en gång idag! Var på ett hinder som vi inte hoppade innan banan, men när jag styrde på det igen hoppade han :) Jag var verkligen suuuuperglaaad!! STORT leende på läpparna! :D

Tänkte jag skulle försöka mig på att rita banan..




Nu när vi troligen kommer träna ute nästa gång får vi ta med kameran och ta lite fina hoppkort! :)



Lite ridning..

Igår, tisdag, var det dressyr träning för Sissi i Mantorp. Vi övade på skänkelvikning ställa om sluta, öka-minska trav, öppna, öka-minska volt, galopp öppna och galoppfattningar från skritt. Corvette gick ganska bra, han var lite rak i formen då och då, alltså inte riktigt så rund i formen som han kan/brukar vara. Men han hade energi och reagerade bra för skänkeln. Han gjorde jätte fina skänkelvikningar åt vänster! Benen korsade fint. Galoppen kändes lite otakt, men emellanåt kändes den bättre. Han gjorde fina galoppfattningar från skritt, och kunde hålla galoppen långsam och fin, iallafall vänster galoppen. Mot slutet fick jag ta tag lite mer i honom, då blev han lite tjafsig med huvudet, men det var precis innan vi skulle trava av så det var inte så länge. Men jag är nöjd med träningen.




Idag, onsdag, red mamma och jag en sväng på den korta gräsvägen. Red ganska kravlöst, ställde igenom honom i skritt,trav och lite i galopp faktiskt. Gjorde några skänkelvikningar och öka-minska i traven. Han var väldigt mjuk och fin i sidorna och var pigg och glad!


Måndag 11 April

Idag blev det ingen ridning för mig. Svängde bara förbi stallet för att fixa iordning allt tillsammans med mamma. Vi gick också ut till hagen och borstade av våra pollar lite grann, sen fick de fortsätta sola sig i det fina vädret. Det blev ingen ridning idag för att min lillebror fyller år idag, vi firar honom lite granna med god mat och lite släkt ;)
Men imorgon är det dags igen för dressyr träning för Sissi, hoppas Corvette laddar batterierna ordentligt så han är pigg och glad imorgon! Just det, har anmält mig till Mantorps dressyr clearound i helgen. Ska rida på lördag och Lag03 programmet, lite bra uppladdning för andra omgången i Div 1 som är den första maj i boxholm! :)



Ridning Söndag!

Idag åkte mamma & jag ut till stallet på eftermiddagen. Jag tog direkt in Corvette för att fixa iordning honom för en uteritt. Jag red en sväng själv på den korta gräsvägen medans mamma grejade i stallet. Eftersom att gräsvägen är ganska rak passade jag på att öva på en endel moment ur Lag03 programmet, som rygga-trav, öka-minska i traven, några skänkelvikningar. Och i sista galoppen (vänster) ställde jag honom inåt och utåt för att få galoppen att bli bättre i takt (Sissi tyckte jag skulle göra så). När jag kom till ett gräsgärde övade jag på galoppserpentin. Han bytte dock galopp i ena varvet, jag blev helt paff, han har aldrig gjort så tidigare i "dressyrsammanhang" Då det inte fungerade bytte jag till den andra galoppen o gjorde någon båge där, som han klarade av. Då bytte jag tillbaka till den galoppen jag började med och gjorde någon båge där, då gick det bra. Så då skrittade jag hemåt. Både Corvette och jag var helt svettiga när vi kom tillbaka, hårt jobbat!
Corvette fick förresten gå ut utan täcke idag, det tyckte han var riktigt skönt, bara rulla och gno in sig ordentligt!




När jag var klar med Corvette tog vi in Della och Sol. Vi red ut tillsammans en lite längre sväng än vad vi brukar på Della. Vi varierade skritt, trav och galopp. Della var superduktig idag! Hon var riktigt lugn, kunde faktiskt gå bakom Sol hela ridturen! Det brukar normalt inte gå, då hon måste springa fort och busa! Men så här lugn och skötsam har hon inte varit på länge, ducktig flicka!! :)





Ridning Lördag!

Idag åkte vi ut till stallet direkt efter lunch. Först fixade vi iordning allt i stallet, sen tog vi in Della och fixade henne för en uteritt. Jag red Della själv (mamma gick med) till "hoppskogen" för första gången!  Vi gick ner i skogen och skrittade ett par varv där. På grusvägen hem övade jag på att göra avsaktningar/igångsättningar från skritt o trav, och så galopperade jag i både höger och vänster. Hon skötte sig verkligen jättebra idag! Hon var lugn, gick ganska stadigt på tygeln i skritt och trav, gjorde fina galoppfattningar och var glad o positiv! Superkul! Hon är duktigt min lilla flicka! :)



Vi idag :)


När vi var klara med Della, tog vi in Corvette och Sol. Mamma och jag red tillsammans med en till tjej från stallet. Vi red över stora vägen till skogen. Vi red väl en ganska lugn tur med mest skritt, men lite trav och galopp också. Vi red i ca 50 min och Corvette kändes pigg och positiv. Fokuserade inte jättemycket på formen idag. Han fick gå på långa tyglar ett bra tag innan jag kortade upp honom lite och böjde igenom honom. Han kändes mjuk och fin i båda sidorna. Kul med en pigg häst som vill framåt! :)


Sötis!


8 April 2011!

Heej!

Idag fick jag skynda mig hem för att Ebba (min lillasyster) skulle iväg och träna för Nina på lilla shettisen Pablo. Så det blev ingen ridning för mig idag, Della och Corvette fick vila. Iallafall, jag, Erika, mamma och Anna hängde med på träningen. Erika och jag fotade lite, men har inte lagt in bilderna ännu, de får komma in lite senare ;)


Ebba och Pablo vid en fototagning i vintras


Igår, torsdag, var jag ju och hopptränade med Corvette. Han skötte sig riktigt bra faktiskt, han stannade på några enstaka hinder, men nästa gång jag red på hindret hoppade han. Han var pigg och hoppade fint, då och då kom vi in lite knasigt på ett par hinder, men hoppade gjorde han!















Slappdag!

Heej!

Idag börjar jag inte skolan förrens 12.50, då ska vi på en föreläsning för Paolo Roberto tills kl 14.20, sedan slutar vi! Så himla skönt! Så i morse följde jag med mamma till stallet för att släppa ut hästarna. Vi hade tänkt att rida Della och Sol tillsammans en liten sväng, men det ösregnade så vi struntade i det. Corvette skulle vila idag, så idag blev ingen av hästarna ridna. I morgon är det hopplektion som vanligt, hoppas på en pigg Corvette!








Ridning Tisdag!

Idag red jag ut själv en sväng med Corvette. Han var pigg och busig då det blåste halv storm ute, haha. I början tog han som små skutt framåt, trippade på sidan, bockade, ja ni förstår nog! 
När jag skrittade och travade ställde jag igenom honom, gjorde öppner och några skänkelvikningar. När jag kom till "hoppskogen" travade jag några varv där över de små stockarna som ligger på stigen. Sedan på grusvägen hem galopperade jag. Corvette kändes pigg, busig, glad idag, han gick fint på tygeln och var riktigt rolig att rida :)

Har inte berättat hur det gick på träningen igår än, berättar om det när jag får lite mer tid.. Imorgon kanske det kommer upp ;)








Ridning Söndag!

Heej!

Idag åkte jag med mamma ut till stallet för att släppa ut hästarna. Efter vi fixat allt i stallet gjorde vi iordning Sol och Corvette för en ritt. Idag red vi i skogen, i en timma. Vi tog det ganska lugnt med ganska mycket skritt, men också lite trav och galopp. Jag krävde inte så mycket av honom, vi slapp/bus red lite bara. Men Corvette var pigg och glad, han gillar verkligen att rida i skogen! Han blir pigg, framåt, han försöker också typ alltid att smaka på varje liten pinne som sticker ut här och var, haha. Men nu blev han iallafall lite uppmjukad inför träningen i morgon ;)

Efter vi ridit Sol och Corvette tog vi in Della och fixade henne för en uteritt.
Vi red på som vanligt i skritt, trav och galopp. Hon var lite bråkig i dag, hon ville inte gå förbi en stuga som är på den vägen vi rider på. Men mamma som gick med hjälpte mig att gå förbi med henne. Annars skötte hon sig bra, hon gick fint på tygeln, men ibland körde hon med huvudet. Men annars, bra!

På eftermiddagen åkte vi till Erika, vi fixade nya "namnteckningar"  Titta neråt. Jag blev jätte nöjd :)


Lördag den 2 april!

Idag har jag varit hos Erika, som ni ser hjälptes vi åt att fixa en ny header till mig. Hon fixade även en ny till sig själv. Jätte snygg tycker jag att den blev! Tack för hjälpen! :)
För övrigt så blev det ingen ridning idag. De fick vila idag också. Men imorgonbitti  ska jag följa med mamma ut till stallet och släppa ut hästarna. Då ska vi också försöka hinna rida alla tre hästarna.






Hoppträningen i Torsdags!

Jag var ju som sagt och hopptränade i torsdags i Nykyrka. Corvette var jätte trevlig att rida då! Han var pigg och glad, drev till och med på mot hindrena! Ingrid tyckte att det här var den bästa hoppträningen han gjort, det var roligt att höra! :) Han hoppade fint, gjorde några galoppbyten till och med :) Duktig han är min lilla pålle! :D
Han var jätte fin, men var ju tvungen att bråka liite grann. Dum-stannade på några hinder som han hoppade jätte fint sen.
Jag tror det håller på att ske en liten förändring på min lilla Cörvetta.. han är oftast pigg, oftast lite busigt pigg när jag rider hemma, han driver själv på mot hindrena i hoppningen, han klarar galopp på serpentin, rygga, byter (dock själv) galopp i hoppningen. Det börjar bli något av den lilla plutthästen vi hittade för snart 5 år sedan, lusig, lurvig och omusklad!
Här är bilder från när vi var och kollade på honom, endast 2 år gammal..




Här är en bild från när jag kommit hem från en tävling (därav vita byxor) på russet vi hade då, Vittra. Jag var ju bara tvungen att gå med min fina lilla nya häst i paddocken ett par varv, eftersom han inte var inriden då :)

 Bara för att jämföra kommer en bild i nutid då..








April April!

Som jag tidigare sa fyller ju Sol år idag. Då var ju Ebba (lillasyster) tvungen att ge henne något speciellt. Så hon mixade ihop en liten godsak till henne. Här kommer receptet:

* Ta ett stort äpple och gröp ur det.
* Riv en morot och blanda ihop det med innehållet av äpplet + lite havregryn.
* Lägg i allt i äpplet och sätt tillbaka toppen av äpplet.









Lite uppdatering!

Heej!

Känner att jag varit lite dålig med att blogga de senaste dagarna, men ska försöka ta igen det nu under helgen.

Jag red iallafall ut en sväng på Corvette tillsammans med mamma och en tjej från stallet i Onsdags. Då var Corvette något lugnare än dagen innan, men ändå pigg och glad. Vi gjorde inte något speciellt direkt. Vi höll igång i skritt, trav och lite galopp. Eftersom jag red sist i "ledet" kunde jag även göra lite skänkelvikningar och öppner bakom dom andra. Dom gjorde han bra, jag ställde även igenom honom ordentligt i skritten, han kändes väldigt mjuk och fin i båda sidor.

Mer uppdatering kommer senare om det blir tid över, annars kommer det mer i helgen! Funderar på om jag ska ta o fråga Erika om hon kan hjälpa mig med en ny header?
Och just det, för er som undrar gick det bra med lilla mamma som blev sparkad, inget brutet ben ;)




Idag Fredag, blev det ingen ridning på någon av hästarna, de blev nämligen vaccinerade idag.

 Vem fyller år idag då, 1/4? Jo Sol! Hon fyller nämligen hela 19 år idag, mammas lilla tant;)






RSS 2.0