31 Januari 2011

Hallå!

Idag blir det ingen ridning för mig heller, Corvette vilar idag också. Men lite senare ikväll ska jag iväg och träna lite handboll hade jag tänkt.

Här kommer några gamla bilder på mig och Corvette 






Haha, vilken bild alltså! Här är väl Corvette ca 4 år kan jag tänka mig, då är väl jag ca 13 år, skillnad? :)






30 Januari 2011

Heej!!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. Vi fixade allt vårat i stallet, och sedan tog jag in Della och borstade lite på henne. Det tycker hon om! Hon vill bara gosa & pilla på allting, tihi :) Corvette vilar idag, så när jag hade borstat färdigt på Della, gav vi hästarna lunch och åkte sedan hem.
Sedan fram tills nu har jag fört över lite gamla bilder från den stationära datorn, till min :) Tänkte jag kunde lägga upp lite gamla bilder då och då.. Man ser stor skillnad på Corvette kan jag säga! Det kanske inte är de snyggaste bilderna, men kan vara kul att se ändå ;) Men de bilderna får komma här någon annan gång! Har inte riktigt tid just nu, slänger upp bilderna som mamma och jag tog igår när vi red tillsammans istället;)

















29 Januari 2011

Heej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på eftermiddagen. Vi fixade iordning i stallet, sedan hämtade vi hästarna. Vi red samma runda som igår, alltså i de stora ko-sommarhagarna. Både Corvette och Sol var jätte pigga idag! Sol såg några som var ute och gick en bit bort, då blev hon lite uppstimmad och trippade i trav i skritten. Vi kunde trava ganska mycket idag också, underlaget är väldigt bra i hagarna. Det känns skönt att man kan rida lite mer ordentligt där, för att det inte finns någon is ;) Som jag har gjort de senaste dagarna, har jag bara haft Corvette i låg form, men han har varit riktigt rund och fin.
Just det, vi tog med digitalkameran och tog några kort när vi satt på hästarna. Har dock inte laddat in dem än, men de kommer väl upp här så småningom.



Så här får ni en bild från en annan snöig ridtur ;)





28 Januari 2011

Fredag.
Idag åkte jag ut till stallet direkt efter skolan. Mamma och Sandra (en från stallet) hade nästan fixat klart med sina hästar. Så jag bytte om lite snabbt till ridkläder, och gick o hämtade Corvette. Vi tre red en sväng tillsammans, vi red runt i några sommarhagar. Vi travade uppför en lång backe. Vi kunde faktiskt trava ganska mycket idag där det inte var alltför mycket hård snö. Jag höll Corvette i en låg form genom hela ridturen. Corvette var väldigt pigg idag också, han ville bara springa! :)






27 Januari 2011

Torsdag.
Idag var det hoppträning för Ingrid Stark i Nykyrka. Idag övade vi på mycket svängar. Snävare svängar från hinder till hinder. Men innan vi började hoppa, red vi fram på egen hand. Efter jag skrittat fram började jag trava på lite serpentiner, volter och lite svängar. Sedan galopperade jag runt på lite volter också. Sen var det dags att börja hoppa. Jag var först ut. Corvette skötte sig bra idag, han stannade bara på ett hinder, dock två gånger på samma hinder. Men det stod ju en regnbåge under hindret, den var väl lite läskig antar jag.. Annars var det som vanligt, han hoppar lite osäkert i början men sen efter han hoppat några hinder hoppar han jätte fint!
Vi hoppade ju en bana också, jag lyckades komma ihåg hela! Haha, duktig jag är då :)
Corvette gjorde ett speciellt jätte fint hopp över ett hinder idag. Han hoppade högt över och bara flöög! Det var super häftigt att sitta på! Duktig han är min lilla polle <3







26 Januari 2011

Onsdag.
Idag var jag ute i stallet själv. Jag gjorde iordning Corvette och red en liten sväng. Corvette var superpigg idag verkligen! Han kunde knappt skritta, var tvungen att små trippa på tå i trav, haha. Han blev lite busig och gjorde hopp rätt upp i luften/bockade, det blåste ju lite ute och så red jag själv, då brukar han faktiskt bli lite busig och halvgalen :)
Men det var bra underlag iallafall, så jag kunde trava ganska mycket, vilket Corvette inte hade något emot! Under ridturen höll jag honom i låg form, jag jobbade inte så mycket mer med formen idag. Han fick röra lite på sig iallafall ;)



Bild från vår första vinst tillsammans, i Nyckelby.



25 Januari 2011

Tisdag.
 Idag var det dressyr träning för Sissi Lilja i Mantorp. Vi tränade mycket på skänkelvikningar, trava på liten volt, galoppera på liten volt, öppna och lite förvänd galopp. Corvette gjorde jätte fina skänkelvikningar när jag hjälpte till med spöt för att få med bakdelen ordentligt. När vi galopperade kändes vänster galoppen till en början ganska så otakt, men efter att vi hade galopperat en stund kunde jag sakta in galoppen bra, då hade han också bra takt. Den förvända gjorde han ganska bra också, vi hade lite problem att hålla den bit vis, men jag tycker den fungerar bra ändå.
När vi skrittade fram tyckte jag Corvette inte kändes så himla pigg, men det visade sig att jag hade fel..haha. Han var pigg när vi väl började och travade med energi. Han var också bra för skänkeln, reagerade bra. Han var fin i formen, lite högre med nacken och mjuk i båda sidor.



Erika & Cel-bo


Skrev ju i näst senaste inlägget att vi var snyggt matchade, syns inte så tydligt här, men detta hade jag på mig:
Marinblå fleece,
Marinblå KL ridbyxor
& Corvette:
Vitt schabrak,
Vita lindor,
Vita boots



...

Ursäkta min väldigt dåliga uppdatering!..har bara varit mycket i skolan nu, men hade tänkt skriva om de dagar som varit i några inlägg. Så det kommer efterhand lite inlägg under kvällen.






24 Janurai 2011

Heej!

Idag blev det ingen ridning för min del, Corvette vilar idag. Men senare i kväll ska jag ner och träna lite handboll istället ;) I morgon är det dressyrträning för Sissi Lilja i Mantorp, och just det, Erika ska vara med på min träning med Cel-Bo :)
Kameran kanske åker med så ni får se min supersnygga träningsoutfit!







23 Januari 2011

Heej!

Idag åkte vi ut till Erika på förmiddagen för att Ebba (min lillasyster) skulle rida på Pablo. Så Mamma och jag gick med Ebba en sväng när hon red.
På eftermiddagen åkte mamma och jag ut till vårat stall för att rida på Corvette och Sol. Vi red runt lite i ko-hagarna. Vi skrittade och kunde också trava där det inte var så mycket snö. Corvette var pigg och glad, jag höll honom i lite låg form mestadels av ridturen, han var lätt i handen.
När vi var tillbaka i stallet och vi hade ställt Corvette & Sol i sina boxar, tog vi in Della och borstade av henne lite också. Det tyckte hon om, hon var jätte mysig och ville bara gosa :) 









22 Januari 2011

Hejhej!

Idag var jag på clearound i Mantorp, red LA:1 för andra gången. Corvette kändes pigg på framridningen, han pratade lite med de andra hästarna, pep och gnäggade hehe :) Jag tyckte han kändes fin i traven och gick i ganska bra form. Gjorde lite serpentiner, volter, öka-minska, någon ryggning, ett par skänkelvikningar och galopp på volt. Jag skulle testa att göra den förvända galoppen som är i programmet (havt igenom i galopp). Det gick bra att göra en i vänster galoppen, men sen när jag skulle testa i höger varvet också så står det folk i vägen och förstår inte att om man ska stå still och greja med sin häst får man göra det i mitten.. så den blev lite sabbad. Tycker inte om när människor inte vet hur det ska vara på en framridning för att det ska fungera för alla att rida. Så jag var väl hyfsat nöjd med framridningen, blev lite irriterad för att en del står/rider ivägen bara.. Sedan var det min tur att få komma in på banan. När programmet väl var igång kändes Corvette okej i formen i traven, han var inte riktigt lika rund som han kan vara. Han hade inte riktigt den energi som han kan ha, men den var ok ändå. Galoppen blev lite sisådär, lite guppigt med huvudet. Halten som är i programmet blev super! Stod jämnt med alla benen ;)

Så hela insatsen totalt var duglig, jag tyckte att han backade två steg i utvecklingen sett från lektionerna  ( han har varit helt underbar på de sista träningarna!) Men om man tänker hur han gick på de sista tävlingarna som var förra året var det ett steg framåt! Han hade inte några problem med att fatta galopp/hålla galoppen. Han segade inte ihop så som han kunde göra då.

Just det, Erika följde med och filmade hela programmet, dock tog hon inga bilder, men det gjorde jag när vi var hemma i stallet igen..





När jag kom hem hade jag inget att göra så jag fixade mina naglar lite :)


Använde mig av detta idag:
*Först målade jag rosa på naglarna, tog ut kristallerna och satte på dem på tummarna.
*Sedan målade jag det vita på naglarna, på frihand.
*Efter det målade jag genomskinligt på allt.






21 Januari 2011

Hallå!

20/1 2011

Hann inte med att skriva något inlägg igår, var ju på hoppträning i Nykyrka mellan 7-8 ;)
Hoppträningen gick riktigt bra, han kändes pigg och positiv. Vi övade på endel svängar, travhoppa och en liten bana. Corvette hoppade fint över hindrena, han hade fint flyt över. Men han stannade på ett hinder ett par gånger, men Ingrid sa att hindret stod i en konstig vinkel och Corvette är ju väldigt oerfaren så.. Och just det, jag "ramlade" ju av också hehe.. Det var när vi skulle hoppa banan. Jag är ju ganska så glömsk av mig så självklart var jag påväg att rida fel, men rättade mig och red på kombinationen jag skulle. Så då kom jag lite fel och det andra hindret i kombinationen hoppade han inte rikigt över, så det blev något konstigt så jag åkte av. Fast jag landade på fötterna så det gjorde inte så mycket. Det var bara att hoppa upp igen och göra om det, då blev det perfekt!
Någon gång måste ju vara den första, då man åker av i hoppning ;)





21/1 2011

Idag blev det ingen ridning, för vi ska ha gäster. Men på lördag ska jag rida clearound i mantorp. Då ska jag rida LA:1 för andra gången, vi får se hur det går! :)




19 Januari 2011

Heej!

Idag kom jag till stallet med mamma vid 17.00 ungfär. Vi fixade allt i stallet, sedan gjorde vi iordning Corvette och Sol för en liten ridtur. Idag blev det en skritt-tur igenom en hage med snö i. Vi kunde inte rida så mycket på grusvägarna för det var så isigt, Corvette har broddar men man vill ju vara försiktig ändå. Men isen börjar försvinna så snart ska det nog gå att rida lite mer ordentligt. Corvette kändes pigg, han fick arbeta en sträcka på tygeln i låg form och jag ställde igenom honom i båda sidor. Sedan när vi var tillbaka och jag hade ställt Corvette i boxen, tog jag ut Della och borstade lite på henne.

Någon mer än jag som längtar till värmen och alla tävlingar? :)
















18 Januari 2011

Hallå!

Idag var det träning för Sissi Lilja i Mantorp. Idag övade vi mycket på skänkelvikningar, galopp på tio meters volt, vända halvt igenom i galopp och ökad trav. Corvette kändes jätte fin i formen och hade bra enegri genom hela lektionen. Han gjorde stundtals jätte fina skänkelvikningar då han fick med bakdelen bra. Hans galopp var inte den bästa till en början, den kändes lite i otackt, men efter en stunds galopp blev det bättre. Han gjorde halvt igenom i galopp väldigt bra också (blir ju lite förvänd). Mot slutet övade vi på ökad trav, till en början blev det bara springigt men sedan blev det lugnare och bättre. Det är så kul att se att han börjar förstå det här med ökad trav, och att han ökar över huvudtaget, eftersom att vi hade problem med det förut.
Just det, jag invigde mina nya vita boots idag, Corvette blev supersnygg! :)

Här är några bilder från lektionen..



Vi träffade Erika och Cel-Bo som var och tränade innan oss, Corvette passade på att prata lite med Cel-Bo också :)










Skriver igen lite nu också då..

Heej!

Blev inte att jag bloggade igår helt enkelt, men skriver lite om det nu istället ;)

16/1 2011

Idag blev det ingen ridning för min del. Vi åkte ut till stallet fixade iordning allt, sedan red mamma iväg en sväng själv. Då tog Ebba (lillasyster) och jag in Corvette för att fixa lite med honom. Ebba borstade honom, jag trimmade hovskägget och svansen lite. Sedan provade jag de nya benskydden som jag fick i födelsdagspresent, de passade! :) Trodde de skulle vara stora, men de funkade ;) Sedan när vi var klara med Corvette och mamma hade kommit tillbaka, tog vi in Della och borstade lite på henne också. Jag gick en sväng med henne upp till grannens stall efter att jag hade bortsat henne. 


Här är benskydden..


Lilla Corvettan var lite blööt..


Della på en liten promenix..


 17/1 2011

Idag blir det ingen ridning heller, för idag ska jag plugga och senare i kväll ska jag på handbollsträning!




Ursäkta för dålig uppdatering!

Har nämligen inte hunnit riktigt, men nu tänkte jag sätta mig ner och skriva om dagarna som varit.


Torsdag 13/1 2011

Idag var det hoppträning i Nykyrka för Ingrid Stark. Men gissa vad som händer när det har snöat massor och det är is under? Jo man sätter sig fast med transport och häst i såklart. Vi kom varken fram eller bak, så vi fick lasta ur Corvette. Sedan kom det en traktor och drog fram oss. Sedan lastade vi in Corvette och åkte vidare, hehe. Vi hann i tid till träningen ändå. Träningen gick jätte bra! Han är så duktig, han stannade inte för något idag. Men man märker att han inte har hoppat så mycket, för det tar ett tag för honom att komma igång och få till ordentliga språng. Men han tar sig över alla hinder ;) Han var pigg och glad, det märks att han tycker att det är kul!
Dessutom hade vi absolut snyggaste matchningen, Corvette: svart/rött/grått schabrak + gråa benskydd. Jag: Vinröd fleece, gråa ridbyxor, svarta stövlar.  Tyvärr blir det inga bilder på det nu, de ligger på min systers kamera.


Fredag 14/1 2011 - Min 17årsdag! :)

Dagen började med att jag blev väckt av gratulationssång och presenter. Jag fick en ny mobil, Sony Ericsson X8, turkosa benskydd till Corvette, silvriga silikon toffsar till häst, rosa piké t-shirt Kingsland och två vita linnen. Sedan blev det skola för min del. Efter skolan åkte jag ut till stallet och skrittade en sväng på Corvette i snön, går ju inte att rida så mycket mer nu när det är så isigt under snön. Men han var pigg och glad och traskade på ordentligt.
Mamma var med och tog några bilder...







Lördag 15/1 2011


Idag blev det att gå upp vid ca 07.30 för att åka till stallet. Vi fixade i ordning allt i stallet, sedan red jag, mamma och Annette (en från stallet) en sväng. Vi skrittade samma runda som jag gjorde i går, och det fungerade bra. Hästarna fick pulsa lite i snön, men Corvette var pigg ändå ;) Corvette jobbade jag inte så myclet med, jag ställde bara igenom honom i båda sidorna, sedan fick han skritta en sträcka i låg form, men mestadels blev det skritt på lång tygel.




12 Januari 2011

Heej!

Idag åkte jag ut till stallet efter skolan. Mamma och jag fixade iordning i stallet, och sedan red vi en sväng tillsammans. Vi skrittade bara en kort sväng för att det var så himla halt ute. Jag böjde igenom Corvette i båda sidor och han var mjuk, han stretade dock emot lite en kort stund i ena sidan, men släppte snabbt efter. När vi var tillbaka hemma och jag hade borstat av honom, stretchade jag benen på honom, eftersom att det var en så hård träning igår.
När jag var klar med Corvette tog vi ut Della och borstade av henne lite också.

Någon gång i helgen, om jag hinner, ska jag försöka föra över lite gamla bilder till min dator och visa dem här :)







11 Januari 2011

Hejhej!

Idag åkte vi iväg till Mantorp och red lektion för Sissi. Jag hade turen att få rida själv idag, vilket var roligt.
På lektionen övade vi mycket på förvändgalopp, galoppera på tio meters volt, skänkelvikningar, rygga, bakdelsvändningar, galoppfattningar från skritt och halt från galopp. Corvette var så duktig! Jag var så nöjd med honom. Han var rund, lite mer högrest med nacken än vanligt och mjuk och fin i båda sidor. Men gud så jobbigt det var idag! Känner att jag kommer ha träningsverk i armar, ben och rygg i morgon, haha!

Hade ingen kamera med, så det får bli en bild från i somras ;)







10 Januari 2011

Hallå!

Idag fick hästarna vila, för min del blir det handbollsträning lite senare i kväll..
Men i morgon ska jag rida lektion för Sissi Lilja i Mantorp, bara vädret tillåter så ska det nog gå vägen ;) Jag får se, jag kanske premier använder mina vita boots också! :)




Idag fick Della stå för bilden.
(visst ser hon stor ut?)




9 Januari 2011

Heej!

I natt sov jag hemma, så efter att vi hade ätit frukost åkte vi ut till Erika för att rida lite, trodde vi. Lättare sagt än gjort! Det var ren isgata på alla vägar, och Erika som red Hälge + Ebba som red Pablo halkade ju mest eftersom de är oskodda. Så vi skrittade igenom några hagar i snön för att se om det fanns någonstans det gick att rida. Men icke sa nicke. Det slutatde med att vi skrittade ett varv i den stora sommarhagen som var full med snö. Sedan fick det vara så. Efter det packade vi in alla Corvettes saker i bilen, och Corvette packade vi in i transporten och åkte sedan iväg till vårat stall.
När vi kom fram tog vi ut Corvette i hagen och bar in alla hans saker ;)



Bild från tävling i Valla



8 Januari 2011

Hallå!

Sov över hos Erika i natt igen :) så i morse fick vi gå upp ganska tidigt för att släppa ut hästarna. Sen lite senare på förmiddagen red jag, Erika och Ebba en sväng, medans Anna cyklade med oss i snö blåsten.
Idag red vi en sträcka då vi fick pulsa i snön! Hästarna hade nog snö upp till knäna, haha stackars lilla Pablo fick pulsa som bara den! (shettis på ca 90-95 cm) Men alla hästar verkade tycka att det var riktigt skojjigt :) Vi varierade skritt och trav, vi galopperade också en kort sträcka i snön.
Jag ställde och böjde igenom Corvette ordetligt i båda sidor, han var riktigt mjuk och fin, han var också rund i nacken.







7 Januari 2011

Hej!

Kom inget inlägg igår, bara för att det blev ingen ridning för mig igår. Tränade nämligen handboll hela dagen ;)
Idag åkte vi ut till Erika efter lunch, när vi kom dit åkte vi direkt till Sharpman! :) Vi var där och kollade runt ganska läänge.. Men sen när vi kom tillbaka till Erika bytte vi om till hästkläder och gick ner till stallet. Ebba, jag och Erika red en liten sväng medans mamma och Anna (min moster) gick med. Det blev ganska lugn ridning idag med lite skritt och trav.
Corvette kändes mjuk och fin i båda sidor, och rund i nacken.







5 Januari 2011

Hejhej!

Idag ville min lillasyster bli fotad, så som vi gjorde i går med våra hästar. Så då gjorde vi det, hon fick ta på sig lite fina hästkläder och göra den lilla shettisen Pablo lite extra fin.

Erika, jag och Ebba (min lillasyster) red ut en sväng tillsammans. Vi varierade skritt och trav, även lite galopp där underlaget var ok. Jag fick ta det väldigt försiktigt med Corvette, för han får så himla mycket snö styltor nu när det är kramsnö ute. Han har häller inga snö sulor som förhindrar snöstyltor. Så när han får snöstyltor halkar han väldigt lätt..

Här kommer bilder på Ebba från när vi fotade henne.



Pablo 12 år & Ebba 11 år



4 Januari 2011

Heej!

Jag är fortfarande kvar hos Erika, ska stanna här tills imorgon, men Corvette får nog stanna här tills på söndag, så jag kommer tillbaka hit efter torsdag;)
Så i morse fick vi gå upp tidigt eftersom att Erika skulle rida lektion med Ingrid för Sissi Lilja kl 09.00!
Sedan på eftermiddagen red Erika och jag ut en sväng. Erika red på Hälge & jag på Corvette. Vi skrittade och travade bara, pga underlaget. Corvette kändes mjuk och fin i båda sidorna, jag gjorde små öppnor här och där för att han skulle bli mjuk i sidorna.

 





Outfit för fotografering!!




OUTFIT:

* Vinröd HV Polo fleece
*Marinblå Kingsland ridbyxor
*Marinblå Kyra K strumpor




3 Januari 2011



Idag har Erika och jag fotat hästarna, det blev måånga bilder!
Vi red lite idag också, med skritt trav och lite galopp. Corvette kändes pigg och glad, han var mjuk i båda sidorna. Jag gjorde lite skänkelvikningar och öppnor när vi travade, dom blev riktigt fina ;)

Här kommer några bilder från fototagningen!









Ha det bra! / Petra


2 Januari 2011

Hallå!

Nu har vi flyttat Corvette till Erika, vi har ridit en liten tur med skritt och trav och Corvette var super pigg!
Corvette ska nu bo här i ungefär 2 nätter och jag också :) Erika och jag har lite roliga saker framför oss att göra, vi ska fota hästarna, mer säger jag inte ;)
Nu är det snart dags för oss att gå ner till stallet och ge hästarna hö!


Ett kort från fotograferingen i sommras

Ha det bra! / Petra

1 Januari 2011

Heej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på kvällen. Vi red ut tillsammans på Sol och Corvette. Det blev mest skritt, men också lite trav där underlaget var lite bättre, det var ganska isigt ute idag.. Jag ställde igenom Corvette ordentligt i båda sidorna, men idag var det lite svårt med koncetrationen, bara för att han var pigg + att det blåste massor ute + att mammas häst Sol var på tå + att det fanns såå läskiga grejer överallt när vi red idag.
Efter att vi hade fixat iordning hästarna och ställt in dem i boxarna, tog jag ut Della och borstade av henne lite också. Mamma friserade manen lite på henne också.

I morgon åker jag till Erika med Corvette, vi ska bo där två nätter så att Erika och jag kan rida och göra lite annat roligt tillsammans också! :)


Bild från när vi fotograferade i ett lingärde i sommras





Ha det bra! / Petra


RSS 2.0