31 December 2010

Hallå!

Jaha då var det sista dagen på år 2010, det har gått väldigt fort enligt mig, det känns som att det inte alls var längesen jag precis skulle börja på ny skola med nya klasskamrater o allt.. Men nu har vi ett nytt år med nya händelser fram för oss. Ett nytt tävlingsår för mig och Corvette och ett utbildningsår för mig och Della, vilket ska bli mycket roligt att få utvecklas tillsammans med!

Idag var jag ute i stallet och fixade iordning allt tillsammans med mamma. Det blev ingen ridning idag, tog bara in Della för att se om svullnaden på benet hade gått ner, men det hade det inte. Jag borstade av henne lite också innan jag släppte ut henne igen.





Ha det bra! / Petra

30 December 2010

Heej!

Idag åkte vi ut till stallet på förmiddagen, vi hade tänkt att jag skulle rida Della en sväng, men då var hon ganska svullen på vänster bakben och även lite på vänster fram. Då bestämde vi att hon skulle få vila sig idag. Så då borstade jag henne ordentligt, pälsglansade lite och bara myste med henne :) Hon är så himla pussig och pillig av sig, så himmla go!
Corvette fick vila idag, rider nog honom i morgon.






Ha det bra! / Petra

29 December 2010

HejHej!

Idag åkte vi ut tidigt till stallet för att släppa ut hästarna. Efter att vi fixat i ordning allt i stallet red mamma och jag ut en sväng på Sol och Corvette. Vi red ungefär på samma sätt som igår, skritt trav och lite galopp. Jag ställde och böjde igenom Corvette ordentligt i båda sidorna, han kändes mjuk och fin, väldigt rund också.
Sedan när vi var tillbaka och vi hade ställt in Corvette och Sol i hagen, tog vi in Della och fixade i ordning henne för en liten ridtur. Vi red på vår vanliga raka grusväg, vi skrittade fram på långa tyglar tills vi kom dit då vi skulle vända tillbaka. På hemvägen plockade jag lite med henne så att hon kom ner på tygeln, sedan travade jag en bit för att sedan galoppera. Hon fattade rätt galopp! :) Sedan travade jag en liten bit till innan jag skrittade av.
Idag bråkade Della lite med mig. Hon ville inte gå dit jag ville, och vände och vred sig för att göra allt för att vi inte skulle gå dit vi skulle. Men jag fick säga åt henne på skarpen, med både rösten och spöet ett par gånger, så gick hon igenom allt det som var såå farligt. Vi behövde ingen hjälp av mamma, bra att vi klarar oss igenom problemen själva!


Så här söt kan lilla Della vara :)

 
Haha, ALLTID tungan ute när han dricker..


Sol när hon rullar sig..

Ha det bra! / Petra

28 December 2010

Heej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på morgonen för att släppa ut hästarna. Efter att vi hade fixat iordning allt i stallet red mamma och jag ut tillsammans på Corvette och Sol. Vi tog en ganska lugn tur, med skritt, trav och lite galopp. Jag ställde igenom Corvette ordentligt i båda sidorna, han kändes mjuk och fin även fast jag inte hade ridit på några dagar. Sedan när vi ridit klart fick Sol vänta i stallet på att Della skulle bli iordning gjord för en ridtur. Så Sol fick alltså gå två mindre ridturer idag ;) Hon tyckte nog att det var lite besvärligt att få gå ut på en till ridtur, men men.
Della kändes i allafall ganska så lugn idag när Sol var med, så det kändes bra. Vi red lite längre än vad vi brukar, så att vi kunde trava och galoppera lite också. Della fattade rätt galopp när jag förberedde henne bra, hon bockade bara för att det var så kul, haha. Hon sparkade bakut också, när jag använde spöet för att få henne till galopp.. Man märker att det är ett fux sto med sin egna lilla vilja minsann..


En söt liten sommar Della :)


Lilla Corvettan :)


Ha det bra! / Petra

27 December 2010

Hallå!

Idag har jag spenderat dagen i linköping, har shoppat lite med min kompis Emma ;) Så idag blev det varken någon vistelse i stallet eller ridning på någon häst. Men i morgon kommer jag troligtvis rida lite på Della.

Slänger upp lite härliga sommarbilder!


Pablo & Ebba, Jag & Corvette, Erika & Hälge




Corvette och jag en varm tävlingsdag i Mantorp

Ha det bra! / Petra

26 December 2010

Hejhej!

Idag har varit en lite slappar dag, har tittat på film och myst :) Men sen efter att vi hade ätit lunch åkte mamma och jag ut till stallet, vi mockade och fixade iordning allt.. Efter det red jag ut en liten sväng på Della, mamma gick med oss. Det gick ganska bra, men hon busade/bråkade lite idag, hon ville inte dit jag ville och protesterade lite. Men sen lyssnade hon på mig och gjorde som jag ville, mamma fick hjälpa mig lite när hon inte ville gå förbi allt det som var såå otäckt och läskigt. Och de andra hästarna fick vila idag.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n igen för kl 18 är det Sthlm international horseshow på svt2!


Tummen upp för mina super snygga illröda termobyxor! X)


Testade nya grimman också, satt perfekt och blev jätte snyggt! :)

Ha det bra! / Petra

25 December 2010

Hallå!

Idag blir det vilodag för alla hästar, för idag ska vi fortsätta att ha lite julafton med mina andra kusiner ;)

Här kommer i allafall en bild på alla hästgrejer jag fick igår!


Är mycket nöjd! :)

Ha det bra! / Petra

24 December 2010, Julafton!

Heej!

Idag är det julafton, så efter att vi hade ätit frukost och öppnat julklappar åkte vi ut till stallet. Vi mockade och fixade iordning i stallet. Sen tog vi in våra hästar, en efter en, rycktade dem och gav dem en morot :)

Mina julklappar i år bestod mest av hästgrejer, undra varför? hehe. Jag fick i allafall ett par vita boots, vita benlindor, marinblå kingsland ridbyxor, en vinröd HVPolo fleece och en grå catago grimma.
Bilder på allt får komma upp lite senare.
Förresten, ska fota riktigt fina vinterbilder med Erika nu på jullovet!









Ha det bra! / Petra

23 December 2010

Hejhej!

Idag åkte jag ut till stallet med Linda (en från stallet), jag mockade och fixade lite i stallet. Sen red vi ut tillsammans i kylan. Corvette var jätte pigg och på glatt humör! Han är jätte rolig att rida när han är så pigg, han busar, gör konstiga ljud och bockar lite då och då, haha. Han var så pigg eftersom han har fått vila i fyra dagar nu, vi får se hur det blir med ridningen i morgon.. Vi travade ganska mycket idag, Corvette var lätt i handen och mjuk i båda sidorna. Jag ställde i genom honom några gånger i båda sidorna för att känna hur han var. Idag var underlaget så pass bra att vi kunde galoppera lite också.

Jag får passa på att önska er en riktigt GOD JUL! :)


En ritt i  snön :)




Ha det bra! / Petra

22 December 2010

Hallå!

Idag blev det vilodag för hästarna igen. Så nu när jag inte har någon ridning att skriva om tänkte jag berätta lite och visa lite resultat frång detta tävlings år. 

Corvette är i år 6 år och därför blev detta vårt första ordentliga tävlings år med endel placeringar (dressyr).
Vi började med att rida ganska många LC som sedan gick över till fler LB och sedan avslutade vi med att starta en LA på fullt dugliga procent för att vara första gången. Vi startade ju ett par clearound också, och så var jag med i ett Div 2 lag mot slutet av året.
Om jag har räknat rätt har vi gjort 17 starter i år.
2009 gjorde vi våra allra första starter, 9 st och av dem  blev jag andraplacerad två gånger.
2010 var ett bra tävlings år för oss, men vi hade ju våra brister, som tex när Corvette bara fick för sig att han inte skulle gå mer, han "dog" på banan! Men vi lyckades ändå få med oss några rosetter hem.

Jag ser fram emot 2011 tävlingar!


Här 2010´s rosetter, men det saknas en blå, vi fick inte någon för de hade inga? skulle skickas på posten, men har det kommit någon? nae...


Andra placering i Vikbolandet


Vinst med Div 2 laget i Boxholm
 

Vinst i Valla


Min första vinst med Corvette, i Nyckelby


Andra placering i Alvastra


Andra placering totalt med Div 2 laget, det var här vi kom två i omgången också, men de hade inte rosetter så att det räckte?..


Ha det bra! / Petra





21 December 2010

Hejhej!

Idag fick båda hästarna vila igen, så nu när jag hade lite tid kunde jag göra ett collage på delar av detta år. Har inte alla bilder från i år då jag inte har så mycket bilder på min dator.

Här är bilder på när jag tävlar, min första vinst med Corvette, fotografering i lin, fotografering av Della Corvette Wille och Cel-Bo, från när jag var med min kusin på några tävlingar, när min lillasyster red lektion på shettisen Pablo och lite vanliga sommar uteritter.




Ha det bra! / Petra


19 December 2010

Hejsan!

Idag blev det ingen ridning för min del. Var hemma och slog in julklappar och pyntade granen med lillsyrran ;)
Blir nog ingen ridning i morgon och på tisdag, mamma jobbar sent så jag har inte någont skjuts direkt. Men det skadar ju inte att Corvette får vila lite nu, han ska ju ändå få vila sig en lite längre period snart ;)







Ha det bra! / Petra

18 December 2010

Heej!

Idag har jag ridit ut på Corvette tillsammans med mamma som red på sin häst Sol. Vi tog en lugn liten runda med skritt och trav. Jag ställde och böjde igenom honom i båda sidorna också, han kändes mjuk och lätt.

Idag fick lilla Dellan sig en liten rycktning också, red inget på henne idag. Men ska försöka rida henne mer på jullovet ;)



Min gulliga lilla ängel :)



Söta Corvettan


Ha det bra! / Petra

17 December 2010

Hallå!

Blev ingen uppdatering igår för att jag inte kunde logga in på bloggen?! Det var något konstigt med blogg sidan, men nu funkar det igen ;)

Det blev ingen ridning för mig igår, Corvette fick vila. Men idag red jag en liten runda med mamma, som innehöll både skritt och trav. Jag ställde och böjde igenom honom ordentligt i båda sidorna, och han kändes mjuk och fin. Han var pigg och hade energi framåt också!
 Vi har börjat trappa ner på ridningen med Corvette, för han ska få vila nu över jul och nyår i ca två veckor. Eftersom att det har varit mycket lektioner för honom nu på sista tiden, och alla hästar behöver ju sig en liten viloperiod någon gång ibland ;) Så då kommer jag ju få mer tid att rida på min lilla ängel istället :)


En bild från i somras då vi fotograferade hästarna



Cel-Bo & Eklyckans Corvette


Ha det bra! / Petra

15 December 2010

Hejhej!

Idag har jag ridit Corvette tillsammans med två stycken andra från stallet. Vi travade ganska långa sträckor, och jag ställde och böjde igenom honom. Jag gjorde lite ökad och minskad trav också, det reagerade han ganska bra på. Han var pigg i dag också vilket känns bra! Han var också mjuk och fin i handen.




Bilder från tävlingen i Alvastra

Ha det bra! / Petra

Hej!

 Jag har tänkt att börja använda bloggen som en träningsdagbok nu. Skriver lite om min ridtur, hur det gick, hur det kändes osv. Men självklart kommer det lite fina häst bilder också :)



14 December 2010

Idag red jag ut själv på Corvette. Jag skrittade fram en sträcka på långa tyglar innan jag kortade upp honom, och ställde och böjde igenom honom i båda sidorna. Han kändes mjuk och fin. Sedan varvade jag skritt och trav genom hela ridturen. Jag red också ut på en gräs äng, som var täckt med snö. Där travade jag lite och gjorde några volter. Sedan fortsatte jag hemåt igen.
Idag kändes han pigg, men var väldigt "rädd" för allting. Han blev så "rädd" för någonting (som jag inte vet vad det var?) så jag åkte av :) haha, men jag landade i en stor snö driva så jag landade mjukt. Jag kunde hålla kvar honom i tygeln, så jag tappade honom inte. Positivt att han var så pigg!



Ha det bra! / Petra

6 December 2010

Idag blev det ingen ridning för mig, fick bli att plugga istället. Jag tror att det inte blir någon ridning i morgon heller. Men på onsdag bär det av till Mantorp för att rida lektion för Sissi Lilja :)


En härlig sommar bild på mig och Corvette när vi fotograferade i linet


En fin bild på Della i höstvädret

Ha det bra! / Petra

Eklyckans Corvette

Idag fick jag äntligen hjälp av Erika att fixa min blogg, så nu blir det en ny och fräsch omstart här på bloggen. Och jag ska göra mitt bästa för att hålla igång den ;)







Ha det bra! / Petra

RSS 2.0