Halmstad!!

Åker till Hamlstad för en vecka med min familj! Blir därför ingen bloggning, eller ridning för min del. Della får vila hela veckan, medans Erika och Anna kommer hålla igång Corvette medans jag är borta!
Ha det så bra, så hörs vi om en vecka! Kram!



Bilder!

Här kommer bilderna från träningen med Della! Hon skötte sig riktigt bra och gick i rund och fin form. Vi övade lite på skänkelvikningar och övergångar skritt-trav, trav-skritt. Riktigt nöjd med henne!


Erika & Hälge, Jag & Della







Outfit

Mountainhorse piké
Musto handskar
KL ridbyxor
Hansbo schabrak
Jacson lindor
Charlies swarowski pannband


Dålig uppdatering!

Har inte bloggat på ett tag nu, vet inte riktigt vad det beror på..? Nu när det är sommarlov o man har tid för att blogga blir det aldrig av ändå.. Jaja jag får försöka ta tag i det.. får se hur det går hehe.

Har i allafall ridit massor på både min ponnyplutt o min hästskrutt, dom sköter sig fint och är pigga och glada! :) Blir nog träning för Nina Lilja med Della tillsammans med Hälge & Erika på fredag! Blir spännande o se hur det går, kommer nog  lite bilder då också.

Måste ju berätta att jag var och tävlade idag! Var lokal tävling i Heda, red LA:1 på 65,79% = det bästa resultatet för oss i det programmet :) Har inte fått bilderna än, så de kommer någon annan gång! Emma var med och tog super fina kort & Erika var även med och filmade :) 


Förra träningen för Nina Lilja


Dåligt med bloggning här!

Har helt enkelt haft lust eller ork för att blogga.. Men tänkte skriva lite kortfattat om dagarna som varit!

Tisdag 12/7
Red ut en sväng tillsammans med Erika på Hälge. Avslutade med att rida på gräset. Övade på skritt-galopp, rygga-galopp. Blev mycket galopp.
Red gräsvägen med Della tillsammas med mamma & Sol. Della var pigg och lite busig. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt, annars inget speciellt.
Bilder från ridpasset..



Onsdag 13/7
Idag red Erika och jag lektion tillsammans på Hälge och Corvette, för Nina Lilja. Övade endel på moment ur L:A1 programmet (skänkelvikningar, förvändgalopp, rygga) Han skötte sig fint, gjorde fina skänkelvikningar och förvända galopper, dock dummade han sig med ryggningarna.
Della fick vila idag.
Bilder från träningen..



Outfit:
Piké: Mountainhorse
Ridbyxor: Hööks
Schabrak: Shockemöhle
Lindor: Schockemöhle

Torsdag 14/7
Erika och jag tog en ganska lugn tur med mest skritt och trav, men även lite galopp. Gjorde inget speciellt, blev en uppmjukande runda eftersom det var lektion igår. Regnade även massor så det blev ingen ridtur för Della idag heller.

Fredag 15/7
Idag red mamma, jag och lillasyster en tur med Sol, Corvette och Pablo. Blev en lite längre uteritt, ställde och böjde honom ordentligt, annars inget speciellt, Bara skritt, trav och galopp.
Red sedan en sväng själv på Della (mamma gick med) Fick hålla mig till en kort grusväg och gräsytan, då hon hade tappat BÅDA skorna?! hon är bara skodd fram, så nu går hon utan skor - men hovis kmr nästa vecka! Dock syndes inget på hovarna, kändes inget när jag red heller.
Hon var riktigt fin, travade/galopperade på volt och hoppade några låga hinder, riktigt duktig var hon! :)



 


Slappar dag!

Idag fick alla hästar vila, men imorgon blir det ridning igen! :)


Gårdagens ridning!

Igår red jag först på Corvette tillsammans med Erika och Hälge. Vi red en uteritt först på grusvägarna, sedan avslutade vi lite på gräset. Övade lite på skänkelvikningar och förvänd galopp. Han gjorde fina serpentiner till en början i höger galopp. Men sen började han byta till vänster.. Jag gjorde serpentiner om igen fast på olika sätt. Antingen likadant som tidigare eller bara som en ända stor båge. Men han bytte vissa gånger iallafall. Då blir jag så trött på honom och blir genast hårdare i handen vilket inte är bra. Jag försöker "lugna ner" mig, men det är ju inte alltid så lätt.. Iallafall, sen ville jag bara få igenom höger förvänd så jag gjorde det så lätt som möjligt för honom - gjorde halvt igenom, och när han klarade det bytte jag till vänster galopp och gjorde en ända stor båge, och han klarade den direkt så då saktade jag av till trav och travade av honom. Sedan skrittade vi hem på långa tyglar.

Här är ovisade bilder från en annan ridtur! 




När vi var klara med Corvette & Hälge tog jag in Della och gjorde iordning henne för en ridtur. Jag red själv på en ganska kort rak grusväg. Började med att skritta på långatyglar till huset som är på den vägen, efter huset travade jag lite, sedan slutar vägen - vände där och gjorde trav-skritt över gångar tillbaka och galopperade även lite. Sedan red jag på gräset (mamma var med o hjälpte till). Jag travade lite på volt och över studsen som vi hoppade häromdagen. Hon fattade direkt och studsade igenom o kom i galopp efteråt! Efter det galopperade jag på både större o mindre volt i båda galopperna. Hon skötte sig SÅ bra! Åh vad glad jag var!!:) Avslutade med att trava på en ått-volt och över studsen, gick lika bra den här gången!  Hon var så fin, i form och hade energi o var positiv!
Det ända som var väldigt jobbigt idag var alla insekter! Hon blir irriterad på dom, särskilt när det sätter sig något på baken - om jag inte hinner få bort det tillräkligt fort sparkar hon bakut, snuttan! Borde finnas någon form av flugländtäcke??..


Lördagens ridning!

Idag red Ebba, Erika o jag tillsammans. Vi bestämde oss för att hoppa idag! Men först red vi en kort uteritt som uppvärmning, med skritt och trav. Sedan red vi bort till ett gräsgärde där erika har några hinder. Mamma och Anna var där och hjälpte oss med hindrena och att ta kort. Vi hoppade samma hinder hela tiden på en stor volt, men bytte varv, och höjde allt eftersom. Hästarna verkade tycka att det var roligt, även fast det inte var några höjder direkt. Men kul med omväxling! Här kommer några bilder.

Ebba & Pablo


Jag & Corvette


Erika & Hälge


Fredag!

Fredag 8/7
Vi red på eftermiddagen. Jag red först tillsammans med Erika & Hälge på Corvette. Vi red hela gräsvägen fram o tillbaka. Det blev mycket trav och galopp. Corvette var pigg och "rädd" för allt. Han hade härlig galopp och ville bara springa fortare! :) Vi övade lite öka-minska trav mot slutet, då reagerade han bra och ökade lite. 
Var riktigt nöjd med honom! Han var pigg och var inte stel, gick fint i form och hade härlig energi i galoppen!


Ebba hade sina ny inköpta lindor när hon red idag - snygg pålle!

Sedan red jag en sväng på Della tillsammans med mamma och Sol. Vi red samma tur som jag och Erika gjorde, dock aningen kortare. Vi varierade alla gångarter, jag gjorde lite skänkelvikningar i skritt, ställde henne lite åt båda håll också. Den största fokus låg på att ha henne ordentligt framme i alla gångarter.
Hon kändes fin, något okoncentrerad i början men den föll på plats allt mer efterhand. Hon kom i fin form och reagerade bra för skänkeln. Hon hade också härliga luftiga galoppsprång!


Jönköping!

Torsdag 7/7
Vi (mamma, jag Ebba, Erika o Anna) åkte till Jönköping på en "hästshoppingrunda", till Eko-hallen (har hästavdelning), Hööks och Charlies! Vi åt även mat och god glass!
Jag köpte ett par röda ridbyxor med svart skoning från Hööks och en piké t-shirt från mountainhorse från Charlies! Rikitgt kul och trevligt var det! :)
Hästarna fick sig då en vila när vi var och shoppade!
Här kommer bilder på min inköp!

Framsida


Baksida


Dålig uppdatering!

Har helt enkelt inte hunnit med att blogga, har träffat mina vänner och ridit på mina underbara pållar :) Tänkte iallafall berätta om dagarna som varit.

Onsdag 6/7
Vi åkte med Corvette & Hälge till Gottlösa, Sissi & Nina Liljas anläggning och red på sandbanan där. Vi red inte lektion för någon då de är i Falsterbo. Det kändes bra att vi red igenom dom ordentligt, Corvette kändes riktigt bra mot slutet! Han blev ordentligt lösgjord och kom i en fin - lite högre form. När jag travade fram ställde jag honom åt båda håll, gjorde öppnor och volter. Sedan galopperade jag på i ett friskt tempo för att få honom framme ordentligt (han kan lätt komma i otakt o bli lite seg). Sedan pustade vi lite genom att skritta på lång tygel. Efter det gjorde jag flera galoppfattningar från skritt och en del avsaktningar, galopperade på mindre volter och på serpentiner. Han bröt bara av någon enstaka gång i serpentinerna, så dem klarade han bra! Jag gjorde till en början bara tre bågar, men sedan gjorde jag fyra och det fungerade för oss också :) Han hade bra energi i galoppen, så jag kunde koncentrera mig mer på min sits. Avslutade lite kort med att sitta ner i traven, tror jag även gjorde någon längning. Sedan travade vi av, eller rättare sagt, lillasyster ebba fick trava av, hon ville så gärna rida lite på honom.
Var riktigt nöjd med honom! Det kändes som han gick i fin form och var lätt att få fram.
Här kommer några bilder!






Ebba & Corvette


Dagens ridning!

Idag red Erika och jag tillsammans på Hälge och Corvette. Vi började med en uteritt och avslutade sen lite på volt i både trav och galopp.
Corvette var väldigt lätt skrämd för det mesta idag, det fanns sprutande vattenspridare + dess slang behållare - "rullen", det pyste vatten ur rören längs åkrarna m.m Så han var på tå idag, men det gör inte mig något, bara kul om han blir pigg! Iallafall, han skötte sig bra, var inte så stretig i munnen som han var sist. Inte så stel i vänstersidan, gjorde fina galoppfattningar från skritt. Övade även på avsaktningar till skritt från galopp och några slutor i skritt. Är nöjd med Cörva idag!
Blir kul att åka till Gottlösa (mantorpsryttarna) och rida på deras sandbana tillsammans med Erika & Hälge imorgon! Hoppas Corvette sköter sig och är pigg o framåt!


Efter vi ridit pojkarna var det dags för Della att komma in i stallet o bli iordning-gjord. Jag red en kort uteritt först för att sedan avsluta på volt. Då travade o galopperade vi lite på volt, gjorde ett par skänkelvikningar, travade på serpentiner och ått-volt.
Hon var så duktigt o skötte sig bra! Hon blev lite okoncentrerad då o då men annars gick hon fint i form hela tiden. Men hon tyckte det var vääldigt besvärligt med insekterna idag, hon bockade/sparkade bakut/skuttade till ibland av att det satt en jobbig insekt på baken!


Här kommer bilderna från igår!



Sol och Wille undrade vad som skulle hända när vi lastade ut Della





Hälge & Corvette tittade nyfiket på vad de gjorde i andra hagen!

Sötisar!



Det märks iallafall att det är en gul liten skrutt som mer än gärna är med på kort! Fanns en del kort att välja bland om jag säger så..


Della är hemma!

Idag var det dags att hämta hem Della efter en månads tillridning hos Nina Lilja. Vi började med att rida henne i ridhuset. Nina red lite först, sedan fick jag hoppa upp. Vi gjorde skänkelvikningar, trav-serpentiner, volter, ått-volter, galopp på volt m.m Della skötte sig kanon idag! Var så nöjd med henne :) Fina fina Della!
Efter ridningen var det dags att hoppa in i transporten och åka hem.
När vi släppte in Della i hagen knäppte jag några kort, här kommer dom..


tänkte jag ja, självklart fungerar det fortfarande inte att ladda upp några bilder!! Åh, blir så trött på´t!


Söndag tredje juli!

Idag red Erika och jag en sväng tillsammans på Corvette och Hälge. Vi red hela långa gräsvägen i skritt, trav och galopp. Hästarna var pigga o glada. Jag ställde o böjde igenom Corvette i alla gångarter eftersom han kändes stel i vänster sidan. Men han kändes ändå rund i formen. Sedan när vi kom tillbaka red vi även lite på ett gräsgärde. Där travade vi lite på serpentiner och jag galopperade - gjorde galoppfattningar från skritt och övade på avsaktningar till skritt. När Anna hjälpte mig så blev det en o annan hyfsad avsaktning :)


Fungerar inte att ladda upp några bilder av någon anledning.. de får komma någon annan dag helt enkelt ;)



Lördag den 2 Juli!

Idag åkte mamma och jag ut till hästarna på eftermiddagen, vi red en sväng tillsamman på Corvette och Sol. Vi red en runda på grusvägarna och tog sedan asfalten hem. Det blev alltså mycket raka vägar - då övade jag på skänkelvikningar, öppna och även några slutor på slutet. Slutorna har vi nästan precis börjat med, men nu börjar han fröstå sig på vad det är som ska ske.
Han var rund och fin i formen idag, något stel i vänster sida - det är hans stelare sida.. Han var också ganska pigg, hade bra energi i galoppen!


Tävling i Valla förra året - vinst!


Fredags ridning!

Igår åkte hela gänget till Sharpman för att titta om dom hade något kul att erbjuda. Jag provade en del hjälmar, olika charles owen, men vet inte riktigt vilken jag ska ha än, måste fundera lite :) Tittade även lite på ridbyxor, är lite sugen på att köpa svarta pikeur cindy och även ett par röda ridbyxor, men det blev inga den här gången. Fick istället med mig detta hem..



Efter vi varit på Sharpman åkte vi tillbaka till Erika för att rida an sväng på pållarna. Erika och jag red tillsammans på Corvette och Hälge. Vi red tre varv runt dammen, där är det mjukt och bra underlag, vi varierade alla gångarter. Corvette var ganska pigg,  lyhörd och gjorde som jag bad honom. Jag jobbade mycket med att ställa o böja i alla gångarter, han klarade det även i galoppen.
Corvette var rund och fin i formen i dag, han fungerade bra på det tvådelade gummibettet med rörliga ringar så det ska jag fortsätta använda.


RSS 2.0