Torsdag 30/6

Idag red jag ut en sväng med mamma och Ebba. Vi red runt dammen och tog sedan grusvägarna hemåt. Vi varierade skritt och trav runt dammen och jag galopperade på volt på gräset. Idag var Corvette ganska pigg och lyssnade bra på mina skänklar. Jag gjorde lite skänkelvikningar i skritten på grusvägen, han lyssnade bra och flyttade fint. Men han kändes lite stretig i munnen idag och körde även med tungan, jag hade mitt tredelade bett med rörliga ringar.. Ska nog testa Erikas tvådelade gummibett med rörliga ringar o se ifall det är det bästa valet?


Onsdagens ridning!

Erika hämtade mig på moppen, så åkte vi ut till henne direkt. Jag red Corvette en sväng och Erika cyklade med. Jag varierade skritt och trav på grusvägen och avslutade med att galoppera på volt på den öppna gräsytan, han var pigg och hade energi. Han galopperade med egen bjudning vilket gjorde att jag kunde koncentrera mig mer på min sits.
Han var överlag pigg och framåt och gick runt o fint på tygeln. Dock grejade han lite med tungan, över bettet. Jag provade ju Erikas tredelade gummibett med rörliga ringar. Han var mjuk o fin på det, men körde som sagt med tungan ibland..


Gårdagen!

I går åkte vi till Gottlösa (mantorpsryttarna). Della står ju som sagt där just nu och blir riden av Nina Lilja. Iallafall, igår red Nina en stund på henne i ridhuset, sedan fick jag hoppa upp och rida en kort stund. Nina red på serpentiner, gjorde skänkelvikningar och några öppnor, även en del på volt. Sedan galopperade hon och gjorde stora volter. När jag fick hoppa upp travade jag på en ått-volt och gjorde lite skänkelvikningar. Jag galopperade runt lite i ridhuset och gjorde stora volter.
Hon kändes härlig, lite annorlunda faktiskt, hon var mycket mer framåt och mer känslig för skänkel o spö. Det var riktigt roligt att rida henne igen :) Ska bli spännande att se hur fortsättningen blir, vi ska ju hämta hem henne på måndag - då blir det hårdträning hemma istället :)




Angels Delight!

Ska åka en sväng till Della (hon är fortfarande hos Nina Lilja) lite senare ikväll. Då ska först Nina rida sedan ska jag rida lite, ska bli spännande att se hur hon känns nu när hon har varit ca 2 veckor hos Nina :)


Tar med kameran så det blir lite nya bilder!


BARBACKA!

Jaa igår blev det en liten slapp skritt runda för Corvettes del. Erika skulle gå en promenad med Cel-Bo så då hängde vi på också, fast jag red barbacka. Det var så varmt ute så skrittade i shorts, var skönt o slippa de varma ridbyxorna ;) Just det, testade ett av Erikas bett på Corvette. Ett tredelat med gummi och rörliga ringar. Jag gjorde ju inte så mycket med honom mer än att ta ner honom på tygeln o ställa åt båda håll + göra ett par skänkelvikningar, men ska rida med det fler gånger så jag känner om det är någon skillad mot det tvådelade.



Igår var vi ju även på Maria Gretzers clinic hos mantorpsryttarna. Hon höll i ett par hopplektioner, och vi fick också se en film om henne som hon visade. Det var roligt!


Söndag 26/6 2011

Idag åkte mamma, Ebba och jag ut till hästarna på förmiddagen för att rida. Ebba och mamma red en sväng tillsammans, och Erika skulle rida lite på Hälge idag så då hängde jag på med Corvette.
Vi tog det ganska lungt idag och gjorde inga speciella övningar mer än att ställa o böja. Det var ju första ridturen på Corvette sedan den lilla vilan, han var pigg och framåt men lite stel och små tjafsig i munnen - ska testa ett av Erikas bett för att se om det kan bli bättre. 
Men positivt att han var pigg! Han var riktigt pigg i alla gångarter. Men med piggheten kom ju även att han var tvungen att bli lättskrämd för det mesta också. Inte för att det gör något, är bara glad över att han är pigg! :)



Har brist på bilder, måste ta nyaaaa..
 


I´M BACK!

Nu är jag tillbaka igen! Kom hem för ett par dagar sedan, så har hunnit med att fixa lite med Corvette. Della är ju fortfarande kvar hos Nina på tillridning, men ska nog åka till henne snart och rida lite??..

Idag skulle Erika gå en promenad med Cel-Bo för hand, så då hängde Corvette och jag med också. Vi gick i ungefär 30 min skulle jag tro, så det blev ju lite motion för oss också ;)


Fotografering i lin 2010


Ingen lektion!

Blev tyvärr ingen dressyrlektion igår..Red ut en sväng med Erika på Hälge istället! Vi tog det ganska lugnt, men varierade alla gångarter. Båda hästarna skötte sig bra, Corvette kändes riktigt pigg och glad vilket alltid är roligt! Före vi red hästarna åkte mamma och jag till Della ( i Gottlösa) för att titta när Nina red henne. Hon skötte sig bra, pigg och framåt men blev lite vresig av sig ett par gånger när hon tyckte det blev lite besvärligt.

Idag blir det troligen ingen ridning för mig, visserligen spelar det väl inte så stor roll om jag rider eller inte idag, då jag ska åka till Italien tidigt imorgon, med familj och släkt. Alltså får Corvette vila sig nu en vecka medans jag är borta. Det blir då uppehåll på bloggen, men bloggar igen när jag kommer hem!
Om ni vill ha en blogg att läsa på medans jag är borta kan ni ju alltid kolla in Erikas blogg! :)


Bilderna från ridturen i lördags!

Blev ingen ridning för mig idag, dock red lillasyster Ebba Corvette istället! Det hade gått bra, han skötte sig och Ebba var nöjd!
Iallafall, här är några bilder från ridturen i lördags..



Långritt!

I lördags red Erika och jag ut tillsammas på Hälge och Corvette. Vi red en ganska lång tur med mycket trav och galopp på olika mjuka gärden. Corvette var pigg och glad hela turen, han ville mer än gärna hänga på Hälges tempo i både traven o galoppen, det gick undan vill jag lova! :) Jag ställde igenom Corvette i alla gångarter och gjorde även öka-minska i både trav o galopp. Han gjorde faktiskt ett par riktigt fina längningar i traven! Det går framåt för oss :) Erikas mamma (Anna) Gick med oss och fotade även lite, men har inte fått bilderna av Erika än, så de bilderna får komma vid ett annat tillfälle..

Idag blev det ingen ridning för mig. På förmiddagen följde jag med Emma ut till hennes stall för att titta på hennes nya häst Rubinah. Jag fotade lite när de red i paddocken, här är några av dem..



Endast fyra år, hon såg riktigt mysig o trevlig ut! Hoppas det var ok att jag la ut bilderna?(A)

På eftermiddagen åkte vi till Gottlösa (mantorpsryttarna) och var på funktionärs utveckling och även på en kurs med Bo Jenå, han visade hur man skulle tömmköra - riktigt intressant och kul o se lite fina hästar! :)


BARBACKA!

Åhh så himla mysigt! ÄLSKAR att bara ta en mysig skritt runda, barbacka! Ta det lite lugnt o bara chilla lite ;) Det var iallafal vad Erika och jag gjorde igår, fredag. Super gött, Corvette var lugn och skötte sig bra, ramlade ju inte av iallafall. Han fick skritta mestadels på långa tyglar, men kortade även upp och ställde igenom honom lite.
Idag ska jag åkte till Erika på eftermiddagen, så hoppas jag på att hon är hemma så vi kan ta  en tur tillsammans :)


Hoppträningen i Torsdags!

Det gick kalas bra! Han var duktig och skötte sig riktigt bra! Vi började ju som vanligt att hoppa fram på några hinder ur banan. Han hoppade fint, ett o annat blev lite knasigt hopp kanske, men så brukar det bli för oss ibland i början. Under lektionens gång började det ösregna! Ush o fy säger jag bara, det bara vräkte ner! Regnet kom o gick lite under hela lektionens gång, men när jag skulle hoppa banan regnade det nog som värst! Corvette tyckte det var lite läskigt att galoppera på den blöta sandbanan, det plaskade ju så dant ;) haha. Iallafall, när jag hoppat banan o var klar fick jag trava in i ridhuset o trava/skritta av honom.
Själva hoppningen fungerade bra idag. Jag tror det ända han stannade på var en trippelbarr, men jag tror faktiskt inte vi har hoppat en sån förut.. känns inte som det. Men efter Ingrid lagt ner en bom i den hoppade han. Han hoppade hela trippelbarren också en gång ;)
Erika följde ju med och fotade lite! Här är några bilder..


Blött?





Gött o krama ur handskarna lite, hehe..


Onsdag 8 Juni!

Idag åkte vi o lämnade Della hos Nina Lilja. Hon ska vara där i en månad för till ridning. Allt gick bra, hon ställde sig i boxen, lugn o hälsade på box-kompisarna. Där imot var väl inte bilfärden jätte kul. Della här inte åkt så mycket transport än, hon står inte riktigt still utan "byter ställning" hela tiden, så att det rör sig i transporten. Men det går nog att öva bort med att åka en del transport. Men hon är lugn när hon kommer ut ur transporten, dock är hon helt genomblöt! Svettigt att åka transport..

När vi lämnat Della åkte vi tillbaka till Erika och vi red en sväng tillsammans på Corvette & Hälge. Vi red längs lite olika mjuka gärden, och varierade alla gångarter. Vi red dels på ett gräsgärde med högt gräs så att de fick trava med höga knän = härlig trav!! Corvette var pigg idag, riktigt rolig att rida! I Galoppen gasade han efter Hälge som en tok, han busade även lite, små skuttade/bockade, haha :) Övade lite på travökningar nu när han ändå var så pigg, och några blev bra kändes det som! I övrigt var han mjuk o lätt i handen i dag, rund och fin form.


Efter vi ridit Corvette o Hälge skulle Erika skritta en sväng på Cel-Bo, mamma tänkte hänga med på Sol, men det slutade med att jag red henne istället. Vi skrittade mest, men red även en kort stund på volt i trav o galopp. Sol är lite frän att rida på, hon är ca 173 cm hög o är 19 år, hennes steg är ju ganska stort från det jag är van vid! Men jag fattade galopp från skritt o ryggade några gånger, gjorde inte så ansträngade saker.. Men det var kul att rida en annan häst!


Dagens ridning!

Idag åkte vi ut till hästarna på förmiddagen. Mamma, jag & Ebba började med att rida Sol, Corvette & Pablo tillsammans en sväng runt dammen och sedan vidare på grusvägarna hem. Vi varierade alla gångarter, jag jobbade inte med något speciellt, bara med att han skulle gå runt o fint på tygeln och att ställa igenom honom i båda sidorna. Han hade lika härlig galopp idag som han haft de senaste dagarna, känns bra !


Efter vi var klara tog vi in Della också. Hon var ganska uppe ivarv idag om jag säger så. Det började med att Della och Wille hade sprungit som galningar så hon var helt genomsvett! Sen började de skrika på varandra (vi har några hästar framför stallet o några bakom) Så då blev hon lite uppstimmad i stallet. Men jag bortsade av henne lite snabbt för att komma iväg lite snabbt. Ridturen gick sådär. Hon snirklade sig fram väldigt mycket! Vi hamnade på åkrarna ett antal gånger.. Men när hon väl slappnade av lite kunde hon gå lite fint på tygeln. Vi varierade alla gångarter idag, hon galopperade bra med energi.


I morgon får Della & Corvette vila, ridlektionen är inställd, vi ska spela minigolf tillsammans (de som har ridprofil med skolan) och troligen åker Della iväg till Nina på onsdag!


Söndagens ridning!

I söndags var jag hos Erika hela dagen. Vi red på Cel-Bo & Corvette tillsammans. Erika skrittade hela tiden, medans jag travade och galopperade. Vi red runt dammen ett par varv, i trav och galopp, men jag galopperade mest på en mindre volt på en platt yta. Han hade riktigt fin galopp! I fin lite kortare form och jämna fina galopp språng. I traven arbetade jag med avsaktningar - att han skulle reagera direkt när jag gav skänkel för trav, det blev bättre o bättre ju fler gånger jag gjorde det. Jag jobbade lite med öka-minska i traven också. Han kändes bra, ganska pigg och hade fin rund form.


Hos Erika!

I morse åkte jag till Erika, är fortfarande här ;) På förmiddagen tog vi lite kort på pållarna i hagen och red även en sväng på Cel-Bo & Corvette tillsammans. Corvette skötte sig bra, gjorde lite skänkelvikningar, öka-minska i traven och några ryggningar. Han ryggade fint, och galoppen kändes härlig :) Erika skrittade bara på Cel-Bo eftersom han har haft en tids vila. Det var vääldigt varmt idag! Men hästarna var glada ändå.










Lite uppdatering!

Igår red mamma, jag och Ebba ut en sväng tillsammans. Det blev en ganska kort sväng med mest skritt och trav men även lite galopp. Vi travade på serpentiner på det öppna gräset, jag höll honom i lite låg form genom hela ridturen. När vi ridit klart skulle Erika och jag ut på en liten sväng med Della och Hälge. Vi varierade skritt och trav genom hela ridturen. Della skötte sig bra, hon var lugn och gick bitvis fint på tygeln, det fanns ju såklart mycket att titta på i vanlig ordning ;) Men jag var nöjd!

Idag (torsdag) har jag varit med Ebba hela dagen på den såkallade Nyckelbydagen. Då får de som rider ridskolehästar vara med om en liknande tävlingsdag, då får de hoppa en clearound med bedömning på ridningen, och sedan rida ett dressyrprogram (dressyrryttartestet) då man rider fyra stycken inne på banan samtidigt.
Iallafall, det gick ju bra för Ebba! Hon kom trea i hoppningen med 49 poäng, hennes dressyrlag vann och hon var indviduellt den som fick de högsta procenten i dressyren med 79,5% Kul!
Här är då Lasaruss (Lasse)




När Nyckelbydagen var slut åkte vi hem en sväng, sedan bar det av till Erika för att rida lite mera :) Ebba på Pablo,Erika på Hälge och jag på Della red en sväng tillsammans. Det blev en längre tur idag med skritt och trav. Della skötte sig bra, men idag fanns det fladdrande otäcka saker (!) på åkrarna så vi hamnade lite på sidan av vägen. Men tyckte att det gick bra ändå, hon gick fint på tygeln, dock inte helatiden eftersom hon inte går så stadigt än. När vi var klara med dem skulle mamma och jag rida en kort sväng på Corvette och Sol. Vi varierade alla gångarter. Corvette gick fint på tygeln och var hyfsat pigg. Idag gasade jag på honom i ena galoppen (som var i en lång uppförsbacke) och tjoade på honom, då blev det full fräs på honom! Haha så söt han är :)
Imorgon har alla våra hästar vilodag så det kanske inte blir något skrivet här då..
Just det, kom på att jag inte berättat att Della ska få åka till Nina Lilja för tillridning, hon ska vara där i en månad från och med tisdag eller onsdag.. Kommer sakna mitt busfrö! :)


RSS 2.0