Tisdags lektion!

Igår (måndag) fick hästarna vila, då jag var och tränade lite själv. Men idag var det dags att åka till Mantorp för dressyrlektion. Det var vääldigt varmt i ridhuset idag! Kändes som en bastu! Men vi tog oss igenom lektionen, och det gick ganska idag faktiskt! Bättre än förra gången, idag guppade han bara med huvudet ett fåtal gånger i traven och lite då o då i ena galoppen, men jag tyckte att galoppen fungerade bra ändå. Vi övade mycket på öppnor längs kvartslinjen, gjorde mindre volter, skänkelvikningar och öka-minska trav. I galoppen jobbade vi på mindre volter, på kvartslinjen då man om man ville kunde ställa åt motsatta hållet från den galoppen man hade.
Som sagt fungerade allt mycket bättre än förra gången. Han var lättare att hålla stadig i formen, kunde hålla galoppen bra och gjorde fina fattningar från skritt. Jag är nöjd med dagens pass!
Här är några bilder från träningen!



Sammanfattning av dagarna som varit!

Har inte riktigt hunnit eller orkat blogga den här veckan, men tänkte att ni iallafall skulle få en liten sammanfattning om dagarna som varit.

Corvette
Han fick vila måndag. Jag red dressyrlektion på tisdagen, men den gick inget bra. Han guppade med huvudet lite då o då i både trav o galopp och var ganska stel i vänster sidan, han blev väl lite trött också och orkade inte hålla den förvända galoppen. Det som var bra denna träning var att han var lätt att driva fram i traven! Här har ni några bilder..


Bilderna är lite suddiga, men bättre än inget ;)

I onsdags red jag ut själv på grusvägarna bortåt. Han var lugn och riktigt mysig till en början. Men när vi gick förbi en hage där det var tre söta åringar blev han genast super pigg och rädd för det mesta, hehe. Men han skötte sig skapligt.
Torsdag var det hopplektion. Det gick så himla superjättebra!! Åh vad duktigt han var! :D Hoppade allt lugnt, i jämt tempo, jätte kul! Stannade inte en gång, han kom in lite knasigt på något hinder bara, sen hoppade han som en kung ;) Här är lite bilder..



Börjar det bli lite hopphäst av honom..?

Fredag fick Corvette vila då jag skulle iväg på roligheter på kvällen :) I lördags packade vi in alla Corvettes o mina grejer, lastade Corvette och körde till Erika. Mamma flyttade Sol dit i fredags, vi har våra hästar där på sommaren. Iallafall, när vi kom dit red mamma o jag en sväng (mamma på Sol). Han kändes ganska pigg, jag ställde och böjde ganska mycket, annars inget speciellt. Idag red jag tillsammans med Ebba på Pablo och Erika på Hälge. Vi red en långsväng med mycket trav. Corvette kändes ganska pigg, mjuk i sidorna, men guppade lite med huvudet.

Della
Della har inte blivit riden så mycket den här veckan då jag inte riktigt har haft tid. Men jag red henne tillsammans med mamma som cyklade med både lördag och söndag. Vi red även samma runda båda dagarna. Hon var lite styrigare på lördagen och hade lite svårt för att gå på grusvägen, vi hamnade på åkrarna några gånger. Men annars har hon skött sig bra! När all fokus ligger på ridningen och inte på allt annat runt om kring, går hon fint på tygeln :) Just det, vi körde ju även henne till Erika idag! Så nu är alla hästarna på plats! Della ska få vila de närmaste tre dagarna, dels för att jag inte riktigt hinner med henne, men det blir också bra då hon får vänja sig vi att vara hos Erika ;) Men sen när jag är ledig torsdag-måndag blir det full rulle förhoppningsvis! :)


Söndag 22 Maj!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. Vi red Sol och Corvette tillsammans över vägen till skogen. Vi red nog i lite mer än 1h tror jag, men det blev mycket skritt i skogen. Corvette var pigg, lite halvt galen i skogen och skulle bara gå fortare o äta meera! Jag red ganska kravlöst idag, höll honom lite låg i formen i trav o galopp bara. Kul med pigg pålle!

När vi var klara med Sol & Corvette tog vi in Della och red en kortis på henne också. Vi red till hoppskogen och travade ett varv där, sedan red vi grusvägen hem igen. Della kändes lite små seg i början och slingrade sig på vägen. Men jag vet inte om hon håller tillbaka lite för att hon är ny verkad.. Men mot slutet gick hon på bra, och gick riktigt fint på tygeln! :)  Vi fotade även henne lite i rappsen, här är några bilder..




Lördagens ridning!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. Hästarna fick vara ute natten till idag, så det var inte mycket att fixa, bara lite höpåsar, det var skönt att slippa mocka o allt!
Iallafall, mamma och jag tog en sväng på Della & Sol tillsammans! Della var lite öm i fötterna från igår då hovis var här, så efter att vi tagit grusvägen bortåt valde vi att svänga in i ko-hagarna så vi kunde trava lite mer. Vi red genom hagen, sedan följde vi åker kanten på vägen hem. Della skötte sig bra idag, hon var pigg men öm i hovarna och gick fint på tygeln mot slutet då det inte fanns så mycket att titta på ;)

Red även en sväng själv på Corvette. Red den korta gräsvägen. Han skötte sig bra, var super pigg idag vilket alltid är super kul! :) Övade lite på öka-minska, rygga-trav och skritt-galopp. Han var känslig o fin för skänkeln, och gjorde riktigt fina ryggningar! Han ösde på i galoppen vill jag lova! Men fint i form gick han ;)
Mamma tog även lite kort på oss i rappsen, innan vi red i väg. Riktigt fina bilder blev det! :)




Fredaaaag!!

Sköönt med helg! Blev ingen ridning för mig idag, hästarna skos idag - Della får sina första! Dock bara på fram till att börja med ;)
Vi åkte ut till Erika en sväng, så Ebba skulle kunna rida på Pablo en sväng, mamma och jag gick med henne hela vägen. Det blev en äventyrsritt för den lille mannen! Vi gick lite i en skog, på grusvägar, det blev en ganska lång tur med mycket skritt, mysigt!


Torsdagens hopplektion!

I Torsdags var det dags för hoppning i NYRK. Eftersom de hade haft hopptävlingar där helgen innan, lät dom de fina tävlingshindrena vara kvar, så vi fick hoppa dem på lektionen. Det var super fina hinder med mycket grejer under o på sidan av hindrena. Det var olika slags lådor under vissa hinder, stora tunnor brevid, grindar, stora tron brevid, massor med fina saker! Mycket sånt som jag inte hoppat med Corvette alltså. Men det gick galant! Han var så duktig! Han stannade nog bara tre gånger på hela lektionen varav två stopp var på samma hinder med otäcka gröna lådor under. Men sedan flög han över det också, jätte kul! När vi hoppade banan fanns det flera hinder som vi inte hoppat på "uppvärmningen" som var annorlunda och lite läskiga - trodde jag. Men han hoppade så fint så!  Visst kan han hoppa lite konstigt på ett par hinder då vi kommer in lite fel, men hoppar det gör han :) Finaste Corvette :)

Min kamera var ju fortfarande kvar hos Erika i torsdags, så det blev inga bilder, får bli en från en tidigare träning..


Onsdagens ridning!

I onsdags var jag i stallet själv och red Corvette en sväng. Jag bestämde mig för att rida till "hoppskogen", en lite lättare runda då det var lektion igår. Corvette var pigg och lite busig. Han blev "rädd" för något bland buskarna vi gick brevid så han var tvungen att hoppa iväg i galopp så det knappt gick o få honom lugn igen, haha. Jag varierade skritt och trav på gräset i låg form, ställde även igenom honom. Väl inne i hoppskogen travade vi ett varv, hade tänkt o hoppa de små hindrena där inne, men då var det någon som tagit bort dem.. Så det blev bara ett varv i trav. Sedan galopperade jag lite i båda galopperna på grusvägen hem. Då la han på världens racer galopp! Så kul tyckte han att det var ;)
Blev ingen Della ridning idag, pappa kom o hämtade mig i stallet när jag var klar.


Måndag & Tisdags ridning!

I måndags red ju Ebba Corvette. Det hade gått bra, han hade skött sig. Det ända han hade gjort var att han hade tvär vänt tillbaka hem till stallet när de hade kommit till närmaste stallet (som är ca 50m från vårat), rusat ner tillbaka till vårt stall, haha normal häst? Men sen hade allt gått bra, han hade varit pigg men Ebba hade fått honom att gå lite på tygeln i traven ändå. Roligt när det funkar för henne också!

Tisdag - Dressyrlektion.
Var super kul! Vi övade på sluta-öppna, öka-minska trav, förvänd galopp, galoppfattningar från skritt och bakdelsvändningar. Corvette var lätt att driva framåt, reagerade bra. Han har lite svårt med att göra slutor, men det har vi inte tränat på så länge så det kanske inte är så konstigt. Men i allafall, sluta åt höger är lättare, där får vi lite mer flyt framåt och han flyttar sig lite bättre. Han börjar nog förstå vad det innebär iallafall, så det är ju alltid en början.
Han ökade på bra i traven när vi ökade, och gick fint i formen. Formen kändes bra hela lektionen, det ända som var lite jobbigt var att han blev lite tjafsig i munnen då och då. Han kan bli det ibland om man tar för mycket i honom. Men annars riktigt roligt idag!
Synd bara att min kamera är hos Erika, Corvette & jag var supersnygga! Jag hade grå schokemöhle piké, blåa KL byxor & Corvette grått schokemöhle schabrak och benlindor!
 
Ni får en bild från en tidigare träning istället ;)
 


Måndag 16 Maj

Idag blir det ingen ridning för mig, ska iväg och träna lite med handbollstjejerna. Så min lillasyster Ebba fick rida Corvette istället! Det tycker hon alltid är kul! Mamma & Ebba åkte iväg för en stund sedan, så vi får se hur det gick!


Ebba & Cel-Bo (Erikas häst) på meetinget i Grums


Funktionär heeela dagen!

Jag har varit funktionär hela dagen på Mantorps nationella ponnydressyr! Jag har hjälpt till med lite allt möjligt, plus att Erika och jag har tagit bilder och skrivit om dagen HÄR! Kul att få se så mycket fina ponnier!
Efter vi var klara där åkte mamma och jag hem en sväng för att lite senare åka ut till stallet och fixa iordning allt där. Jag red också en sväng på Della, mamma gick med oss. Della var superpigg idag! När vi började rida var det precis att hon kunde skritta, ville bara trava. Sen fick hon syn på några hästar längre bort, det gjorde ju inte det hela bättre! Då blev hon helt uppspänd och ännu piggare, men var ändå lätt att kontrollera. På vägen hem taktade hon i trav när vi skrittade, hon busade även lite, hoppade o for lite. Sedan travade jag och det blev även lite galopp. Mot slutet kom hon ner rund och låg i formen, riktigt fin! För i början av ridturen var det mycket annat läskigt hon var tvungen att ägna koncentrationen åt. 

 


Lördagens ridning!

Idag fick jag gå upp tidigt för att följa med mamma ut till stallet och släppa ut hästarna. Vi red sedan också en lång sväng i skogen på 1h 2min. Riktigt mysigt var det! Skönt o ta en slapp tur i skogen ibland! Jag fokuserade inte så mycket på formen, han fick gå lite lågt bara i trav och galopp. Vi skrittade genom hela stora skogen och travade o galopperade på grusvägarna hem. Corvette var pigg och glad, väldigt matglad om man säger så. Han var verkligen tvungen att äta från alla buskar och grenar som stack upp på sidorna av vägen, matvrak! :)
När vi var klara med Corvette & Sol tog vi in Della och borstade av henne också. Sen fick hon stå och äta lite gott gräs på en yta utanför stallet, det tyckte Della var mumsigt!

Uppdateringen kommer förmodligen inte bli så bra mer idag och i morgon, eftersom jag och Erika ska blogga från den nationella tävlingen HÄR! Så kolla lite där så får ni se vad vi gör ;)


Fredag!

Igår blev det ingen ridning för mig, hästarna fick vila. Jag åkte ut till Erika och hjälpte henne med att fixa inför idag då det är nationell ponnydressyr i Mantorp. Vi putsade på Cel-Bo och knoppade. Putsade även sadel och träns. Lilla syster Ebba följde också med och hjälpte till. Sedan åkte vi till Gottlösa (Mantorpsryttarna) för att hjäpla till med att fixa allt inför tävlingarna. När vi kom hem fick Ebba rida en sväng på Pablo också.

Härlig sommarbild från förra året!
Ebba & Pablo, Jag & Corvette, Erika & Hälge


Hoppträningen i Torsdags!

Vi åkte och hopptränade i NYRK för Ingrid i torsdags. När vi hoppade fram hoppade vi över ett hinder, gjorde en volt och hoppade på nästa hinder. Dett gjorde vi i båda varven. Sedan hoppade vi sträckan utan hinder också. Det fungerade riktigt bra i höger varv då han helst vill landa i höger galopp. Sedan hoppade vi banan direkt. Jag var först ut. Corvette hoppade jätte bra, jag räknade väl fel ett par gånger så vi antingen kom för nära eller lite längre ifrån hindret. Men han hoppade ändå. Sedan kom vi till vattenmattan, den var jätte läskig så den stannade han på två gånger. Ingrid tog då ner en bomm i oxern som var över och då hoppade han. Men vad läskigt han lyckte det var! Särskilt när vi landade då all sand smattrar mot vatten mattan, ush o fy tyckte Corvette, men hoppade gjorde han ändå. Vi fortsatte banan och det gick kalas bra! Jag fick hoppa om vattenmattan och ett par hinder som var före, då jag som sagt kom in fel på dom hindrena tidigare.
Är super nöjd med honom! Han hoppar så himla fint och duktigt. Nu är det bara jag som måste lära mig mer att beräkna ansatsen framför hindret!

Här är lite bilder..

 


Innan lektionen red jag Della en liten sväng, och mamma gick med. Vi tänkte rida genom ko-hagarna, men då var dom stängda = kossor på G. Så vi fick gå i åkerkanten istället, och sedan grusvägarna hem. Vi skrittade ganska mycket i början, men vi travade och galopperade även på slutet. Idag fattade hon alla galopper rätt! Duktig :)


Onsdagens ridning!

I onsdags red mamma och jag ut på Della & Sol tillsammans. Vi red genom ko-hagarna och tog grusvägen hem. Vi skrittade hela vägen genom hagen och varierade alla gångarter på grusvägen.
Della var ganska tittig, så konsentrationen flög iväg då och då. Men bitvis fick jag ner henne på tygeln och då gick hon riktigt fint. Hon var också pigg och framåt, modig som vågade gå före Sol hela vägen hem.


Efter vi var klara med Della och Sol red jag Corvette samma runda, mamma gick då med mig. Jag red på samma sätt också. Han fick sig en lugn runda då, eftersom vi jobbade hårt på lektionen dagen innan. Trodde Corvette skulle vara lite smått trött sådär, men icke sa nicke! När vi skulle galoppera brassade han iväg i världes fart! Verkligen öste på allt han hade, haha! Det är ju alltid kul att se att det finns energi kvar i honom efter en hård träning :)


Måndag & Tisdags ridning!

I måndags fick Della & Corvette vila, jag åkte ner till Korpen och tränade lite med handbolls tjejerna. Men på tisdagen var det dressyr träning som gällde. I traven jobbade vi mycket på små volter, öppna längs kvartslinjen, skänkelvikningar och öka-minska. Corvette var rund och fin i formen, gjorde fina öppnor och böjde sig fint i sidorna. Vi galopperade också på mindre volter, gjorde galoppfattningar från skritt och förvänd galopp. Corvette höll en långsam och fin galopp, jag lyckades också hålla honom i en mer stadig form i galoppen. Han brukar lätt kunna guppa med huvudet i vanliga fall. För att han inte skulle börja guppa med huvudet idag, fick jag galoppera lite kortare sträckor, komma ner i skritt igen, skritta ett par steg och fatta galopp igen. Då blev faktiskt galoppen bättre. Var jätte nöjd med träningen! Han var så fin! Det var till och med en person på läktaren (som inte sett Corvette på ett tag) som undrade om det verkligen var Corvette jag red på :) Då måste han ju sett riktigt fin ut iallafall :)

Här är några bilder från träningen..





Tävlingsdag!

I söndags var jag ju och tävlade i Rappestad. Jag startade kl 10:58, och red väl fram i ungefär 40 min. Jag böjde igenom honom ordentligt i både skritt och trav, genom att göra mycket serpentiner och volter. Sedan galopperade jag också, även där gjorde jag mycket volter.
Han kändes bra i formen, rund, men något stelare i vänster sida.
Väl inne på banan kändes han helt ok. Han blev väl lite seg kanske, ökade inte så mycket i ökningarna.
Vi fick kommentar på att det behövs allmänt mer energi och mer lösgörande i galoppen där han kan bli lite rak.
Jag fick förresten 62,??% så jag blev väl nöjd, helt ok. Det är bara att öva vidare!
Här är några bilder som mamma lyckades knäppa..





Red även på Della när vi kom hem. Jag red och mamma gick med till ko-hagarna. Där red vi på en volt i både skritt och trav. Hon hade lite svårt med att hålla volten rund, hon protesterade ett par gånger i traven, men vi fortsatte och hon gick riktigt fint! Galopperade även på gräsvägen hem, hon fattade rätt galopp! Duktigt! Hon är så rolig att rida, så positiv :) Här är iallafall några bilder..


 


SUCK!

Blev så sur i söndags. Hade skrivit ett långt o fint inlägg om tävlingen, då när jag skulle spara inlägget (för det gick inte att ladda upp bilder) försvann hela inlägget, snacka om att jag blev lite lagom förbannad!
Iallafall, ska försöka skriva så snart som möjligt om dagarna som varit, med lite tur kan det komma upp ett inlägg redan i kväll så håll utkik!


Fredag & Lördags ridning!

Fredag 6/5

Corvette fick vila idag, så mamma och jag red en sväng på Della & Sol tillsammans. Vi red genom ko-hagarna och därefter ut på grusvägen. Della skötte sig kanonbra! När vi gått genom hagarna kunde hon gå först hela vägen hem. Förbi allt som var otäckt, genom en gård med en massa saker, förbi en traktor som körde med någon slags plog på gärdet precis brevid vägen.. Ducktig tjej! På hemvägen tog vi båda galopperna, hon fattade del en gång, men då rättade jag direkt o då blev det rätt. Hon gick stundtals fint på tygeln och var pigg. Så mysigt att rida på min lilla flicka! :)


Lördag 7/5

Idag red mamma och jag en sväng på Corvette & Sol tillsammans. Vi red på gräsvägen, jag jobbade mycket med att ställa o böja i både skritt och trav. Jag gjorde också en del travökningar som blev ganska bra. Vi gjorde även ett par ryggningar och galopperade lite. Han kändes mjuk och fin i höger sida, något stelare eller tyngre i vänster sida. Annars var han ganska pigg och reagerade bra för skänkeln.
Det var lite uppmjukning inför imorgon då jag ska tävla i Rappestad. Den här gången blir det en lokal LB:1. Känns ganska annorlunda att rida det programmet nu faktiskt, väldigt enkelt. Tänk att för inte så längesen då jag skulle börja rida LA:1 tänkte jag - gud vad svårt det kommer bli att hålla galoppen på en 10 m volt. Men det är nu peace of cake! Men vi får se hur han sköter sig! Har redan nu bestämt mig för att 57-58% är godkänt för oss, vill dock gärna ha meer, men vi får se hur det går ;) Lite bilder hoppas jag att mamma kan ta så jag kan visa er!


Bild från förra året..


Lite ridning..

Hej! Har inte hunnit med bloggandet de senaste dagarna, men ska försöka uppdatera de dagarna som gått nu under kvällen..

Onsdag 4/5

Vi började med att rida Della till "hoppskogen". Vi tog grusvägen dit, det blev alltså en lite kortare sväng. Väl nere i skogen tog jag några trav varv och hoppade några små skutt. Till en början blev det lite konsitga hopp, men när jag drev på henne lite blev det fina hopp och hon blev pigg o glad! På grusvägen hem övade jag lite på skänkelvikningar i skritt, travade och galopperade lite också. Hon travade fint mot slutet stadigt på tygeln.
Vi red Sol & Corvette till "hoppskogen", då tog vi den lite längre rundan på gräset. Vi red lite lätt, uppmjukande efter Corvettes träning. Jag övade nog inte på något speciellt, ställde honom åt båda hållen och jobbade honom i lite lägre form.

Torsdag 5/5 - Hoppträning med Corvette!

Hoppträningen gick verkligen superbra! Jag var SÅ nöjd med honom! Han hade jämn och fin galopp hela tiden, hoppade runt och fint, kom väl dock ett par gånger lite konstigt på några hinder, men stannade gjorde han inte! Vi hoppade en "solfjäder" för första gången ! (ett hinder då det är ett hinderstöd på ena sidan o tre på andra, tre bommar som likt en trappa..)

Om någon förstår vad jag menar?
Här är iallafall några bilder..

















Gårdagens dressyrträning!

Igår var jag iväg och tränade för Sissi. Vi tränade en del på öppna-sluta, små volter, öka-minska trav, det blev mycket sidvärts, böja så det blev mest travarbete. Men vi gjorde galoppfattningar från skritt och mindre galoppvolter. Det var bra med mycket böja och ställa om, för Corvette blir riktigt mjuk och fin då. Han var fin i formen idag, lite högre och rund. Han var bra för skänkeln, reagerade bra. Galoppen var bättre än vad den brukar. Jag behövde inte sitta och driva med hela kroppen hela tiden, det räckte med att jag satt o drev med skänklarna och slappnade av i kroppen, underbart!
Var nöjd med passet!




Så här såg vi ut igår. Dock är bilderna från i vintras.


STUDIEDAG!

SÅ himla skönt :) Har inte gjort så mycket idag, jobbat (städat) på förmiddagen bara. Fixade till mig lite mat för en stund sen, hamburgare fick det bli, duktig jag är ;) Nu väntar jag på att mamma ska komma hem, så ska vi åka ut till stallet. Ska ju rida dressyrlektion idag! Funderar fortfarande på vad jag ska ha på mig/Corvette idag.. Lutar år att det blir denna "outfit", känner att jag inte haft den på länge..



*Svart Jacson fleece
*Gråa ridbyxor
*Svart schabrak
*Gråa benlindor


Andra Maj!

Idag blev det ingen ridning för min del, hade tänkt att träna lite med handbollslaget istället, kan behövas ;) Så både Corvette och Della får vila sig dag, men imorgon (tisdag) är det dressyrträning som gäller!



Andra omgången av Div 1 - Boxholm!

Idag gick andra omgången av Div 1 av stapeln. Jag startade kl 12.06 och red fram i ungefär 40-45 min. Corvette känndes jätte fin! Mjuk, rund och fin i formen, bra reaktion för skänkeln och bra galopp. Det ända som var lite knepigt var väl ryggningarna, men jag gjorde några stycken så de blev väl något bättre mot slutet.
Iallafall, inne på banan gick det ganska bra, helt ok. Han blev väl lite seg mot slutet, men inte så farligt. Tycket faktiskt att han ökade lite i mellantraven - vilket vi brukar ha svårt för. Ryggningen blev inte så bra heller, han ville inte riktigt backa så det blev typ 4 steg istället för 6. Han bröt också av en gång i galoppen, men vi gjorde fina galoppserpentiner. Jag var nöjd efter ritten.
Innan jag red bestämde jag mig för att 55% skulle vara godkänt och att jag gärna skulle vilja slå min förra procent som var 58%. Men domaren låg väldigt lågt och jag fick 55,??%och den som vann klassen - Erika fick 62%. Iallafall, Mantorpsryttarnas lag 1 - Erika Svensson, Mollie Sager, Isabelle Hallin & Amanda Holmertz, vann omgången och Mantorpsryttarnas lag 2 - Emilia Larsson, Josefine Karlsson, Ellinore Moge & Jag, kom på en tredje plats.Kul med placering!
Här kommer iallafall lite bilder från dagen..





Corvette & Cel-Bo var så mysiga mot varandra!

Josefine, Ellinore, Jag & Emilia

Både Lag 1 & 2


Summering av dagarna som varit!

När jag ridit hemma de senaste dagarna har jag gjort lite moment som är i Lag 03 programmet, han har skött sig riktigt bra, ökat bra i traven, galopperat som an galning och varit mjuk och fin i munnen. Har varit riktigt nöjd med honom!
Jag red ju hopplektion i torsdags, det gick riktigt bra! Tror han bara stannade på två hinder, de andra hoppade han fint! Han tycker verkligen det är kul att hoppa, det har också gett reslutat i dressyren! Det är ju alltid kul med variation i ridningen också!
Här kommer lite bilder från träningen..




RSS 2.0