28 Februari 2011

Hejhej!

Idag får Corvette vila, för att mamma jobbar kväll så att jag inte kommer hem från stallet och för att jag ska träna handboll ;)

Men imorgon ska vi åka och träna för Sissi i Mantorp, då ska jag nog använda mitt nya Schockemöhle schabrak! :)


Bild från tävling i Nyckelby förra året.




27 Februari 2011

Heej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. Efter att vi fixat iordning allt i stallet tog vi in Sol och Corvette. Vi fixade iordning dom för en ute ritt. Sedan red vi en runda som vi inte har ridit på ganska länge då det har varit så himla mycket snö där. Vi red på olika gräs fält och i kanten på olika åkrar för att ta oss till "hoppskogen". Vi skrittade och travade på vägen dit. Vi skrittade ett varv i "hoppskogen", sedan travade vi hem på grusvägen.
Corvette var jätte pigg och glad idag! Var riktigt trevlig att rida! Jag fokuserade inte så mycket på formen idag. Jag höll honom i en lägre form. Men då och då var han riktigt rund och fin med nacken. Jag gjorde ganska många korta skänkelvikningar på grusvägen, dom gjorde han bra;)

Sedan när vi var klara med Sol och Corvette, tog jag in Della och borstade lite på henne. Hon var lite farig när jag borstade henne. Hon gick mycket fram och tillbaka, hon kunde inte riktigt stå stilla. Det beror nog på att hennes hag kompis har åkt iväg för inridning, så nu går hon med Sol i hagen istället, de har precis kommit ihop med varandra, så det är väl lite rörigt för dem fortfarande.. Jag hade ju med mig en del av sakerna jag köpte i GBG till stallet, så jag testade nya pannbandet på Della idag, hon blev riktigt fin!
Corvette fick ha på sig sitt nya täcke också, det passade riktigt bra ;)


Sötis!



Lilla Corvettan



Hemma!

Nu har vi kommit hem till lilla Vadstena igen! Packade precis upp alla våra fina saker vi har köpt, tog bild på vad Ebba och jag hade köpt..


Här har vi alla min inköp!

*Swarovski pannband med vita stenar - Till Della
*Hästgodis som lillsyrran och jag köpte tillsammans
*Svart HVPolo schabrak med ljusturkos kant - Till Corvette
*Vita Roeckl vantar till tävling
*Svarta vanliga benskydd - Till Corvette
*Svarta Musto handskar till träning
*Grått Scockemöhle schabrak - Till Corvette/Della
*Gråa Schockemöhle benlindor som mamma och jag köpte tillsammans - Till Corvette/Della
*Brunt Bucas vintertäcke som mamma var snäll och köpte till Corvettan! ;)

Är super nöjd med alla inköp! :D

Här kommer också min systers fina inköp!


Alla inköp ovan är ju till lilla shettisen Pablo, ni kan ju förstå hur smått och gulligt det är :)

*Röda Catago miniboots
*Fint schabrak med Pablo broderat på
*Röda Catago benskydd

Ni kan ju förstå hur snygg lilla Pablo kommer vara i allt detta! ;D


På väg hem!

Nu sitter vi i bilen och är på väg hem! Blev en lyckad dag på mässan med en massa fina inköp! Visar bilder senare på vad jag har köpt hade jag tänkt ;)
Här kommer några bilder från mässan..
Mycket blingbling fanns det!
Många schabrak i olika färger och former fanns det!
En del stövlar var väl mindre snygga om jag säger så..
Vi hörs mer senare!
Kram Petra & Erika

En lyckad dag i Göteborg!

Här är då lite bilder från dagens händelser! Vi var som sagt och hälsade på Sissi i Agria montern. Vi tackar henne för sponsringen av kvällsbiljetterna!
Nu är det dags för oss att sova här på hotellrummet, vi hörs mer imorgon, då det är dags för mera shopping!

Dagens Inköp!

* Grått Schockemöhle schabrak
* Vita Roeckl vantar
Hoppas på mer fina inköp imorgon! :)

Sitter och kollar på dressyren!

Nu sitter vi och kollar på dressyren. Innan var det hoppning. Vi har varit hos Sissi i Agriamontern. Bloggar mer lite senare :)
Vi har tagit massvis med bilder som vi kommer visa lite senare! ;)

Kram Petra och Erika!

24 Februari 2011

Heej!

Idag åkte vi ut till Erika, för att Ebba min lilla syster skulle rida Pablo. Medans mamma var med Ebba i stallet och fixade Pablo, var Erika och jag inne och fixade lite med min blogg som ni kanske ser :) Vi planerade också lite smått inför imorgon också. För då ska vi ju på Göteborgs Horse Show!! :D Ska bli riktigt kul, att få se lite fina hästar och shoppa lite! Så imorgon blir det att gå upp tidigt, kl 06.00 kommer Erika & Anna hit och då är det dags att åka.

Tillbaka till dagens ridning.. På eftermiddagen åkte mamma och jag ut till stallet. Jag började med att rida Della, mamma gick med. Della var vääldigt pigg och glad! Jag hade tänkt att bara skritta och trava eftersom det var lite isigt. Men då fattar Della galopp där vi som normalt brukar galoppera. Haha, hon tyckte iallafall att vi skulle galoppera minsann!


Efter att vi var klara med Della tog vi in Corvette och Sol. Vi red inte jätte långt idag, en runda med skritt och trav. Jag ställde igenom Corvette, gjorde några öppnor och ett par skänkelvikningar. Jag försökte också hålla Corvette i ett lite högre trav tempo då och då.

Corvette & Della kommer få vila sig lite nu när jag är borta så det blir inget bloggande om hästarna de närmaste två dagarna tror jag. Men Erika & jag kommer nog att uppdatera lite från hotellrummet om hur dagen varit iallafall.





Inför Göteborgs Horse Show!




Snygga skydd som jag kan ha när jag tränar/tävlar.


Ett par vita roeckl handskar till tävling


Ett swarovski skärp till tävling



Något fint blingbling pannband till Della


Och självklart kommer det köpas mer saker som man hittar på mässan! ;)





23 Februari 2011

Hallå!

Idag fick jag gå upp tidigt för att åka ut till stallet. Skulle ju rida programträning för Sissi kl 09.45. Vi lastade ut Corvette i Mantorp vid kl 09.00, så jag började rida fram vi tio över. Jag skrittade på långa tyglar ett par varv i ridhuset innan jag plockade upp honom. Jag ställde igenom honom, gjorde serpentiner och volter i skritt innan jag började trava fram. Jag travade på stora volter, serpentiner, gjorde några halter, tempo växlingar och skänkelvikningar. Sedan skrittade jag lite innan jag började galoppera. I galoppen gasade jag på honom lite för att få igång honom ordentligt. Jag galopperade på stora volter och gjorde ett par fattningar från både skritt och trav i båda varven. Efter det var det min tur att gå ner till stora ridhuset och rida mitt program.
Det var första gången jag red Lag 03 programmet, men jag tyckte han skötte sig bra. Han hade energi framåt och var lydig för skänkeln framåt. Vi fick göra om skänkelvikningarna ett par gånger då jag inte fick med bakdelen ordentligt, en galopp serpentin behövde jag också göra om, jag gjorde skritten fel då jag hade läst fel i programmet, annars tror jag inte att det var så mycket mer..? Sissi tyckte jag behövde öva på kvicka, kortare skänkelvikningar och att öka traven på rakt spår. Så det får vi öva på hemma! Jag är i allafall mycket nöjd med honom idag!
Jag tyckte också att upplägget var väldigt bra för programträningen, bra med lite hjälp under programmets gång och att man fick göra om de delar som inte blev så bra.

Ett par bilder från idag..






När vi kom tillbaka till stallet och Corvette var iordning gjord, tog jag in Della och borstade lite på henne. Det blev ingen ridning på henne idag då vi var så frusna och det var så kallt ute ;)




Nu är jag hemma igen!

Heej!

Nu har jag kommit hem från vår lilla skidresa till Kisa. Jag har åkt en hel del skidor och haft det mysigt i husvagnen. Riktigt roligt var det att åka skidor! Det måste göras om!
Vi var hemma här i Vadstena vid kl 17.00, så efter att vi tagit in all packning, bytte jag om till häst kläder för att åka ut till stallet ;) Mamma och jag red en sväng på Corvette och Sol. Jag gjorde lite öppner och skänkelvikningar i skritten. Vi kunde trava ganska mycket idag då det var bra underlag. Corvette var super pigg idag! Han fick gå före Sol hela tiden för han var så pigg :) Han har ju vilat medans jag var i Kisa så kan förstå att det var därför han var pigg ;)

Jag ville rida idag eftersom att i morgon ska jag åka till Sissi på en dressyrprogram träning. Man får då värma upp själv, sedan får man rida ett valfritt program för Sissi. Man har 15 min på sig, så man får rida om vissa delar om det behövs. Jag har valt att rida Lag 03 programmet, jag hoppas att han klara av det i morgon och är full av energi!! Här har ni Sissi's hemsida : www.sissililja.se







Erika här!

Här kmr jag och våldgästar Petras blogg! För mer info om mig gå in på min blogg!
Petra m. syster + mamma & jag m. mamma kommer att vara på Göteborgs Horse Show på fredag + lördag, och jag längtar sååå mycke!!
Jag & Cel-Bo

Kram Erika!

Packar..!

Heej!!  Nu hinner jag inte med att skriva så mycket, ska nämligen åka till Kisa nu, ska åka skidor och bo där i tre nätter. Blir alltså ingen bloggning från min sida under de närmaste dagarna. Men kanske bli det så att mamma eller Erika gästbloggar?.. får se vem det blir.
Red i allafall Corvette och Della idag, tidigt på morgonen. Allt fungerade bra, båda hästarna var pigga och glada.
Nä, nu måste jag gå. Hejdå med er!

17 & 18 Februari 2011

Heej igen!

Hann inte riktigt med att blogga igår, så skriver lite om lektionen nu istället.

Torsdag - Hopplektion

Vi började med att värma upp lite själva. Jag travade runt på stora volter, serpentiner och jag gjorde några öka-minska också. Sedan gjorde jag några galoppfattningar i båda varven. Efter det började vi hoppa. Vi hoppade olika svängar, räknade avstånd och vi hoppade vattenmatta (för första gången!)  Vi fick hoppa ett hinder som Corvette tyckte var jätte konstigt, det var några slags gröna lådor under hindret, så han stannade ett par gånger på det. En gång när han stannade lyckades han smälla till sig själv på något konstigt sätt, så när jag travade iväg haltade han! Jag blev lite orolig, men Ingrid sa åt mig att trava på lite ordentligt ett varv, det försvann på bara någon minut då jag hade travat ett varv. Antagligen gjorde det jätte ont just då det hände så att han "blev halt". Men allt fungerade bra igen, så då fortsatte vi. Corvette tyckte att fler av hindren var otäcka, så han stannade flera gånger under lektionen på olika hinder. Men jag fick över honom andra/tredje gången jag red på hindrena. När vi hoppade banan gick det bra, jag fick rida om några vägar som inte blev så bra då jag red banan. Glömde vägen en gång..hehe typiskt mig.. Just det, hoppade ju vatten matta för första gången (tror jag?) på Corvette. Första gången jag red på hindret hoppade han det, men det skvätte ju sand på själva "mattan", det tyckte Corvette var lite läskigt så han for iväg lite framåt.
 Men som helhet är jag nöjd, tyckte han var jätte duktig! Han hoppade jätte fint då vi kom i rätt fart mot alla hinder. Mjukt och runt, fina språng.
När vi kom hem till stallet smörjde jag in hans framben med arnika, bara för säkerhets skull, så att det inte skulle synas något i benet dagen därpå.


Bild från i somras



Fredag - uteritt


Idag åkte jag ut till stallet med mamma. Jag red ut med Corvette en sväng, mamma gick med mig. Jag kunde rida i både skritt,trav och galopp. Han var jätte pigg idag! Hade bra energi framåt, och ville brara springa fort! Jag ställde igenom honom i sidorna, gjorde några skänkelvikningar, bakdelsvändningar, öppnor, galoppfattningar från skritt, öka-minska i traven och ett par ryggningar. Han skötte sig fint, gick i fin rund form och gjorde det jag bad honom om. Duktig pojke! :)
Benet kändes bra idag, märktes inget från det igår, skönt! Just det, tog några kort på honom idag då han var så snygg i lindor o schabraket. Hinner dock inte ladda upp dem nu, de får komma vid ett annat tillfälle ;)




16 Februari 2011

Hallå!


Idag red mamma och jag ut med två andra från stallet. Så vi var alltså fyra stycken som red ihop. Eftersom att Corvette är minst (alla andra är storhäst) så fick han gå sist i "ledet". Han blev ju såklart väldigt pigg och lite busig då. Vi kunde trava ganska mycket idag också, jag fokuserade inte så mycket formen idag. Jag hade honom i lite lägre form och ställde lite då och då igenom honom i sidorna.







15 Februari 2011

Heej!

Idag fick hästarna vila, jag var nere i sporthallen och hade fys med handbollen på kvällen i 1,5 tim. Gött med träningsvärk i morgon? Ja! hehe..

Idag får lilla syster Ebba & Pablo stå för bilderna








14 Februari 2011 Alla hjärtans dag!

Heej!

Idag fick jag åka till Nykyrka för att rida dressyr lektion för Sissi Lilja. Jag har ju min träning i morgon egentligen, men Sissi skulle vara borta då, så istället fick jag komma idag.
Vi övade mycket på öka-minska traven, flytta undan för sidan, öka-minska volter, mycket svängar och böjar (serpentiner m.m) galopp från skritt, galopp på tio meters volt.

Corvette kändes mjuk i munnen dock lite små stel i sidorna ibland. Han var med bra och hade bra reaktion när vi övade på halvhalter. Han gjorde fina galoppfattningar från skritt, men galoppen kändes lite i otakt då och då i båda varven. Jag är nöjd med dagens träning! Nästa träning är på torsdag och då är det hoppning.






13 Februari 2011

Hejhej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. När vi kom ut till stallet var Sandra där ute, eftersom vi hade tänkt att rida alla tre hästar idag så red jag Corvette med Sandra. Iallafall, vi red upp till mötesplatsen, en grusväg som är ganska lång, hyfsat rak alltså inget speciellt. Vi var nog ute ungefär 40-45 minuter. Vi kunde trava ganska mycket och även galoppera lite. Corvette var pigg och hade energi framåt. Jag ställde igenom honom, gjorde lite skänkelvikningar och öka-minska i traven. Han var mjuk i båda sidor och var i en fin form genom hela ridturen.

Efter att jag hade ridit Corvette, tog mamma och jag in Della och Sol för en liten ridtur. Idag red vi en annan väg än vad vi brukar. Den är en aning längre. Det var bra underlag idag för Della som är utan skor. Hon hade bra fäste så vi kunde både trava och galoppera. Hon fattade fel galopp en gång, då fattade jag om och då blev det rätt direkt. Hon gick stundtals fint på tygeln genom hela ridturen. Hon var riktigt trevlig att rida idag, hon är så duktig! Tog lite bilder idag, har inte hunnit ladda in dem än, de får väl komma in här någon annan gång ;)




Tanten på 19 år & Bebisen på 4 år :)






















12 Februari 2011

Heej!

Idag var vi iväg på dressyr clearound i Mantorp. Corvette kändes fin på framridningen, bättre än hur det brukar kännas faktiskt. Jag gjorde volter, öppnor, skänkelvikningar, öka-minska. Jag gjorde galoppfattningar från skritt och trav, jag ryggade även ett par gånger. Han hade väldigt bra galopp på framridningen, bra takt och höjd i galoppsprången om man nu kan säga så? hehe..
Jag tyckte själva programmet gick hyfsat, tyckte procenten var lite väl låga faktiskt, tyckte han var värd iallafall ett par till procent.
Jaja, är inte missnöjd iallafall, vi får öva vidare.

När vi kom tillbaka till stallet tog mamma och jag in Della och Sol för en liten ute ritt. Vi red på våran raka grusväg, dock två gånger, så vi var väl ute i ungefär 30 minuter. Della var jätte duktig, skötte sig jätte bra. Hon bråkade ingenting, gick fint på tygeln (dock lite ostadigt, for lite upp o ned med huvudet) hon fattade rätt galopp, helt enkelt en duktig tjej! Hon blev lite okoncentrerad då o då, men men ;)

Här är några bilder från idag








11 Februari 2011

Hallå!

Idag åkte jag ut till stallet efter skolan med mor min ;) Vi tog in våra hästar och fixade dem för en ute ritt. Vi red en ganska kort sväng på ca 30 min då det blåste halv storm och snöade. Vi kunde iallafall trava lite, jag ställde också igenom honom ordentligt i båda sidorna och han kändes mjuk och fin. Han hade fin krök på nacken, och travade med höga steg i snön :)
Om vädret är ockej i morgon ska jag åka med Corvette på en clearound i Mantorp. Då blir det att rida LA:1!






Jag vill ha :)





Hittade en liten tävling som jag nu är med i ;)


10 Februari 2011

Heej!

Idag skulle jag åkt på hopplektion, men så blev det inte. Det var så dåligt väglag så vi valde att inte åka. Lite synd sådär.. Då fick Corvette vila istället och ladda inför dressyrclearounden på lördag! :) Men självklart ska jag ju rida lite imorgon också, men ändå ;)
På tal om clearounden, då ska jag rida LA:1, hoppas att det går/känns bättre då än vad det gjorde sist.


Här är ännu en gammal bild, hihi :) Här är väl Corvette ca 4 år Cel-Bo ca 6 år. Jag är ca 14 & Erika 15 år.
Bröderna Bo-Gi



8 & 9 Februari 2011

Tisdag 8/2

Idag var det dressyr träning i Mantorp mellan 18-19, men innan det hann jag rida en liten sväng på Della också :) Jag red den vanliga kortare grusvägen, och mamma gick med oss. Hon skötte sig jätte bra! Jag srittade, travade och galopperade lite också. När jag galopperade fattade hon fel i ena galoppen, men då gjorde jag om fattningen och då blev det rätt direkt :) Jag har börjat försöka hålla kvar henne på tygeln i traven och det blir bara bättre för varje gång. Hon bråkade inget heller, duktig flicka! :)
Mamma hade med kameran, så här är några bilder.




Fina lilla tjejen :)



Jag red ju lektion på Corvette för Sissi vid 18.00.
Jag tyckte det gick ganska bra. Vi övade mycket på skänkelvikningar, öppnor, volter, galopp på mindre volt. Han flyttade fint undan för sidorna och fick med baken ordentligt då jag hjälpte till med spöet. Han gick fint i form. Han galopperade långsamt och fint i vänster galoppen, den kändes jätte bra! Men höger galoppen är lite sämre. Då guppar han med huvudet, kan inte samla galoppen så mycket och har lättare för att bryta av till trav. Så det behöver vi öva på. Mamma som tittade på tyckte att han såg lite halv slö ut, jag kände inte av det så mycket..
Kameran var med så mamma lyckades ta några kort.







Onsdag 9/2

Idag skrittade jag en sväng på ca 45 minuter. Jag skrittade bara för att han var lite halv slö och tjafsig i munnen igår på lektionen. Men Corvette blev super pigg idag, eftersom jag red iväg samtidigt som två andra idag och jag skulle ju bara skritta en sväng, så jag svängde ju av och red åt ett annat håll. Kanske inte är det smartaste jag har gjort, Corvette blev ju såklart jätte pigg och trippade på tå. Men jag försökte lugna ned honom och försökte hålla honom i skritt. Jag skrittade runt i några hagar, upp och ned för backar. Tror dock inte jag ska göra på detta sätt någon mer gång, rida iväg från några jag börjat rida med. Lätt att vara efter-klok, man lär sig av sina misstag ;)





7 Februari 2011

Heej!

Idag fick Corvette vila, jag ska lite senare ikväll, iväg och träna lite handboll. Men i morgon är det dags för dressyrträning! :)





6 Februari 2011

Söndag

Idag får vi gratulera Emma som fyller år idag, Grattis! :)

Idag blev det att stiga upp lika tidigt som igår, för att åka och släppa ut hästarna. Efter att vi fixat allt i stallet, gjorde vi i ordning Sol och Corvette för en ritt. Idag red vi på en grusväg som är ganska lång och rak, alltså ganska tråkig. Så först travade vi nästan hela vägen. Då gjorde jag öppner, skänkelvikningar och ställde o böjde igenom honom. Sedan när vi vände tillbaka gjorde vi halter, ryggningar och övergångar på hela långa grusvägen. Då blev Corvette super pigg och ville bara springa mera! Efter det var han pigg resten av ridturen :) Sedan galopperade vi en liten bit också. Vi galopperade inte så mycket idag för att det var så himla hårt på grusvägen, Corvette var lite känslig och drog sig gärna till kanterna.
Efter att vi var klara med Sol och Corvette tog vi in Della och fixade henne för en ridtur. Vi tog samma runda som igår, en kortare rak grusväg. Della skötte sig fint idag också, tog rätt galopp o allt :)







5 Februari 2011

Lördag

Idag blev det ingen sovmorgon inte, upp vid 06.45 var det som gällde! Jag och mamma åkte och släppte ut hästarna, Vi fixade och grejade i stallet innan vi gjorde i ordning Corvette och Sol för en liten ritt. Vi gjorde inget speciellt, skritt,trav och lite galopp bara. Corvette kändes inte så jätte pigg idag, men när vi vände hemåt blev det lite fart på honom :) Han var fin i formen genom hela ridturen och mjuk i båda sidorna.
Efter att vi var klara med Sol och Corvette tog vi in Della också. Vi gjorde i ordning henne för en liten ritt också. Det var ett tag sen jag red henne, kanske en månad ungefär? Så då tänkte jag "nu blir det bus och en massa enegri". Men hon skötte sig så bra! Hon var lugn och fin och gick stundtals fint på tygeln :) Jag kunde också trava och galoppera en liten snutt. Hon fattade rätt galopp också, duktig flicka! :)  (själklart gick ju mamma med oss hela vägen, dock bara med grimskaft i början)





4 Februari 2011

Fredag

Idag fick Corvette vila, då jag åkte in till Linköping med mina tjejer för att se på bio!


Bo-Gi pojkarna :)



3 Februari 2011

Torsdag

Idag var det hopplektion i Nykyrka för Ingrid Stark. När vi fick komma in i ridhuset fick vi börja värma upp själva. Vi brukar ju skritta fram ett tag först sedan brukar jag trava på stora volter i båda varven och göra lite serpentiner. När det är hopplektion brukar jag inte fokusera på formen så mycket, utan mest på enegrin framåt. Men jag brukar ju  värma upp i lite låg form ;)
Idag hoppade vi mer på raka sträckor, inte så mycket svängar och krumelurer, utan mer avstånd och "snubbelhinder" (när det står ca 4 st låga hinder på rad och hästen hoppar med ett galoppsprång emellan)
Vi hoppade inte så många hinder innan det var dags för banan. Så det var alltså endel hinder med som vi inte hade hoppat tidigare idag. Men det klarade Corvette av galant! Visst är han ju lite osäker så han inte vet om han ska hoppa, då trycker jag till honom lite extra och då blir det ju som ett "bananhopp". Men över kom vi! Vi fick komma om på det hindret igen och då hoppade han det jätte fint! Han är vekrligen jätte duktig! :D Super nöjd var jag, plus att jag tyckte att banan var lite extra rolig idag :)



Halv dåliga bilder från en annan hopplektion..



Dålig uppdatering från min sida..

Har inte riktigt hunnit med att blogga de senaste dagarna, men det ska jag ta igen nu! Så det kommer upp lite inlägg efterhand nu om de dagar som varit ;)


Haha, det här var inte igår! Här är från vänster, Erika på Ronja & jag på Pingu. Här är vi väl ungefär 5 år..


2 Februari 2011

Hejhej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet efter skolan. Vi fixade allt i stallet innan vi tog in Sol och Corvette. Vi gjorde iordning hästarna, sen red vi ut en sväng tillsammans. Idag kunde vi både trava och galoppera ganska mycket, eftersom att isen börjar försvinna och gruset på vägarna börjar komma fram. Så himla skönt! Nu kan man börja rida lite mer ordentligt. Corvette var ganska pigg idag, men absolut inte så pigg som han var igår. Han är mycket lugnare om någon annan häst är med. Jag ställde igenom honom i båda sidorna, och gjorde små skänkelvikningar. Jag ryggade också ett par gånger, han ryggade raskt bakåt. Sedan när vi var tillbaka och ställt in de andra hästarna, borstade jag lite på Della också :)


 
Snygg Della, en bild från förra året ;)



1 Februari 2011

Heej!

Idag åkte jag själv ut till stallet efter skolan. Jag mockade tre boxar, gjorde mathinkar och hö-påsar till tre hästar. Före allt detta red jag en sväng på Corvette också. Corvette var så lugn och fin när jag borstade och fixade iordning honom. Så det kändes ju som om att det skulle bli en lugn och fin ridtur, trodde jag ja! hah, det blev raka motsattsen kan jag ju säga! Till en början var han väl skapligt lugn, han skrek lite ut i tomma luften men annars var det inget. Sen efter ett tag blev han super pigg, "rädd" för det mesta. Jag försökte trava så mycket som det gick för att lugna ner honom. När jag vände hemåt blev det ju inte direkt bättre. Vi fick blåsten rakt på oss vilket i Corvettes fall betyder bus, bus och mera bus! Han små travade i skritten, gjorde små bak ut sparkar i varje galoppsprång och såg fortfarande spöken överallt, förstår ni hur min ridtur var? Mestadels av ridturen gick ut på att försöka få honom lite lugnare, lättare sagt än gjort. Corvette dummade sig lite också. Jag gjorde några ryggningar mitt i allt dettta också, men de blev rätt så bra ändå tror jag, han gick raskt bakåt iallafall. Jag fick ta tag i honom ordentligt ett par gånger på han inte lyssnade på mina förhållningar, då blev formen också lite skärpt. Han var rund och ganska låg i formen idag, jag ställde och böjde honom i båda sidorna. Då var han mjuk.
Corvette brukar ju inte vara en häst som är pigg som en tickande bomb direkt. Jag tror man måste rida Corvette själv för att förstå hur pigg han verkligen är när han blir riden själv ute i blåsten!

När jag var klar med Corvette tog jag in Della och lite på henne också, det tycker hon om :)








RSS 2.0