29 Mars

Heej!

Idag fixade jag att själv i stallet. När allt var klart tog jag in Corvette och fixade honom för en uteritt. Jag red en sväng på ca 40 min, med skritt, trav och galopp. Jag gjorde lite öppner och skänkelvikningar. Corvette var jätte pigg idag! Han hoppade in i galopp när jag gav skänkel för trav, han pep och gjorde flera bock-serier när vi galopperade, haha galen häst! Men tycker bara det är roligt att se att han kan vara så här pigg och busig dagen efter träning! Även roligt att det finns så mycket glädje och bus i honom :)

Tänkte göra något special inlägg i helgen om jag hinner. Typ berätta lite om hur stallet ser ut (självklart med bilder också) eller visa min utrusting, tävlingsutrustning, gamla bilder på Corvette eller på min första ponny Vittra? Är det något speciellt mina läsare vi läsa om ? :)







28 Mars

Idag åkte vi till Nykyrka för att rida dressyrlektion för Sissi. Vi åkte idag i stället för imorgon, mamma kunde nämligen inte skjutsa imorgon ;)
Idag tränade vi mycket på öppner, skänkelvikningar, serpentiner, galopp med mindre volter. Corvette skötte sig bra idag. Idag var det varken jätte dåligt eller jättebra, det kändes bra, helt okej. Han var väldigt pigg och hade energi framåt, vilket var roligt :) Han var i en fin form, men kändes lite stel då och då, mestadels i höger sida. Hans vänster galopp som brukar kännas lite otackt, kändes jättebra till en början! Efter ett tag blev det då och då lite i otackt. Men vänster galoppen kunde jag hålla långsammare mycket lättare än höger galoppen. I högern ville han bara springa, haha. Men som helhet ät jag nöjd ;)




Innan träningen red jag ut på Della med mamma på Sol. Vi kunde variera skritt, trav och galopp. Della var så lugn idag! Jätte duktig var hon, lugn och sansad (busade dock lite) gick stundtals fint i form, fattade galopp direkt när jag gav skänkel för det. Duktig flicka!! :)
Men när vi precis skulle sakta av till skritt och skritta av hemåt, sparkade hon mot Sol (varför vet jag inte?bus?) Men sparken träffade olyckligt nog på mammas ben.. Vi får se hur det går med det.




26-27 Mars

Heej!

Igår, lördag, fick Corvette vila. Men i dag red jag honom tillsammans med mamma på Sol. Vi red den lilla rundan till "hoppskogen". Corvette var jätte pigg och glad. Det var busväder ute = mycket blåst! Han ruskade på huvudet, gjorde konstiga läten och trippade då och då på tå, haha söthäst! :) Ridturen bestod av skritt,trav och galopp. När vi galopperade blev han jätte pigg så det nästan inte gick att få stopp på honom! Så istället för att dra och slita, öste jag på honom - racer galopp! Efter en sträcka med bus galopp kunde jag ta tag i honom så han kom ner i form och saktade av. Under hela ridturen höll jag honom i en lite lägre form, jag ställde igenom honom i skritt och trav. Han är så rolig att rida när han är på lite bus humör!
 Lilla Della hann vi inte med idag, men vi ska försöka hinna med henne i morgon istället.














24-25 Mars

Hann inte riktigt med att skriva om hoppträningen igår, så gör det nu istället ;)


Torsdag - Hoppträning i Nykyrka

Idag var vi hela 8 st på träningen. Det var lite trångt, men det fungerade. Vi började som vanligt rida fram själva, dock fick alla rida i samma varv när vi var så många. Jag gjorde volter och öka-minska i traven. När jag galopperade gjorde jag också volter. Sedan fick vi börja hoppa på några hinder, jag var först ut och Corvette skötte sig bra, han stannade dock på ett hinder, men hoppade det när jag red på det igen. När alla fått hoppa lite olika följder av hinder var det dags för att hoppa banan. Corvette hoppade jätte fint! Han bytte till och med galopp efter de flesta hindrena! Allt flöt på bra tills vi kom till en kombination. Han hoppade första hindret bra, sedan tvärnitade på andra, mitt framför hinderstödet så att det ramlade omkull och jag åkte av. Corvette stod så snäll kvar brevid hindret så jag kunde ta och hoppa upp direkt och komma på hindret igen. Då hoppade han direkt och fortsatte hoppa fint på resten av banan. Jag var mycket nöjd med träningen, han hoppade så himla fint! :)




Fredag

Idag red mamma och jag en liten sväng med Corvette och Sol tillsammans. Vi tog en kortare runda med bara skritt och trav. Jag jobbade inte så mycket med honom, ställde bara igenom honom och höll honom i en lägre form. Corvette var i allafall jätte pigg och på lite bus humör! Alltid roligt med en pigg och glad häst! :)

Innan vi red Sol och Corvette, red jag på Della också. Hon var lika pigg/busig/glad/galen som vanligt :) Mamma gick som vanligt med oss hela ridturen, hon fick leda henne med grimskaft där Della tyckte det var lite otäckt. Jag kunde både trava och galoppera idag. Hon gick också väldigt fint i form, när hon väl gick i form. Vi övade också lite på avsaktningar/igångsättningar i skritt och trav. Hon var riktigt duktig! :)



I somras då Della var ute o for på en åker.




22-23 Mars

 Igår (22/3) var det dressyrträning för Sissi. Vi övade mycket på skänkelvikningar, öka-minska i traven, öka-minska volt, mycket små volter och galopp på små volter. Corvette gjorde riktigt fina skänkelvikningar, bäst blev dom undan för vänster skänkel, där fick han med sig bakdelen riktigt bra! Han kändes mjuk i båda sidorna, dock lite stelare i höger sidan. Men han gick i fin form ändå. Jag lyckades också få upp honom i en form som kändes bra, lite högre. I galoppen minskade vi mitt volten, galopperade snett igenom och gjorde mindre volter på fyrkanten.
Vi övade också på travökningar, och för första gången gjorde han något som åtminstånde likande en ökning! Jag kände hur han flög fram :) Mamma sa efter lektionen att han hade gjort en riktigt fin längning! Det var riktigt kul, det känns som att det börjar lossna för oss nu! Med skänkelvikningar, förvändgalopp, energi och bjudning framåt m.m, jätte kul :)


Idag har Corvette vilat, vi laddar batterierna för hopplektion i morgon :)













21 Mars 2011

Idag åkte jag och mamma ut till stallet efter att jag hade slutat skolan. Efter att vi fixat iordning allt i stallet tog vi in Della och fixade henne för en uteritt. Idag red vi på den vanliga raka grusvägen. Mamma gick med hela vägen, ibland fick hon gå och hålla henne med grimskaft, där Della burkar tycka att det är lite läskigt. Hon var lugn och fin hela vägen, när vi vände tillbaka hemåt släppte mamma Della så att jag kunde både trava och galoppera. Della skötte sig fint idag! Väldigt lugn, dock busade hon lite, galopperade lite om vartannat i traven haha! Hon gick också fint i form.




När vi var klara med Della, tog vi in Corvette och Sol. Vi red en kortare sväng, upp till "s-svängen". Vi varierade skritt,trav och galopp. Jag ställde igenom Corvette i sidorna, gjorde lite öppnor och skänkelvikningar i både skritt och trav. Corvette var mjuk och fin. När vi vände hemåt blev han genast piggare och ville springa på :)







Tävling i Finspång!

Idag var det första omgången i Div 1, i Finspång. Det blev att gå upp tidigt, vid 05.45, för att hinna med att knoppa och fixa iordning allt. Jag hade min start 11.03, Lag 03 programmet (red bara det idag). Corvette kändes jätte fin på framridningen! Framme, med energi, känslig för skänkeln och fin i formen.
Programmet gick också bra, kände mig riktigt nöjd, tyckte att det gick bra idag :) Vi hade ju lite missar, som att i ökningarna ökar han ju inte helt, han fick inte riktigt med sig bakdelen i skänkelvikningarna och så bröt han av i slutet på sista galoppserpentinen. Men det hela gav 58% vilket jag tycker är ett mycket bra reslutat för Corvette just nu, har ju inte ridit detta program så mycket eller på denna nivå tidigare. Men det gick väldigt bra för lagen också! Mantorp lag 1 vann och mitt lag - Mantorp lag 2 kom trea, kul!
Erika och jag tog lite fina bilder under dagen också, så här kommer några..


Här ser ni också den superfina lag jackan!


Erika vann ju även Lag 03 klassen! :)




Haha, Corvette & Cel-Bo var så gulliga mot varandra, gnäggade gosade med varann :)












17-19 Mars

Heej!

Har inte hunnit med att blogga de senaste dagarna, så här kommer det lite uppdatering..


Torsdag 17/3 Hopplektion!

Det var alltså hopplektion idag. Vi började värma upp som vanligt, själva, genom att trava på stora volter och serpentiner, galoppera på stora volter i båda varven. Corvette hoppade fint över hindren och var pigg o glad! Han hoppade också banan mycket bra, dock tyckte han att ett hinder var lite läskigt och ville inte hoppa det. Var ganska nära på att åka av ett par gånger, hamnade på halsen när han stannade framför hindret! Men efter vi tog ner den översta bommen hoppade han det också. Han var riktigt pigg och glad, det var lite fart på honom idag! Och dessutom fick han ha sin super fina hoppoutfit - turkos!





Fredag 18/3 Vilodag

Idag fick Corvette vila sig inför helgens händelser.


Lördag 19/3 Programträning

Idag åkte vi till mantorp för att rida det program jag ska tävla i imorgon - Lag 03. På en programträning får man alltså rida fram själv i lilla ridhuset. Sedan går man till stora ridhuset där Sissi är. Sedan får man ca 15min på sig att rida programmet. När man ridit får man rätta till det som inte blev så bra, och Sissi komenterar under programmets gång (vad man ska tänka på osv.)
Jag tycker att det gick riktigt bra. Han var i en bra form och hade energi.  Jag fick göra om skänkelvikningarna med ett spö, så att jag skulle få med bakdelen lite bättre. Annars fungerade det mesta bra.

Imorgon är det ju första omgången i Div 1. Jag hoppas han kan sköta sig och gå bra! Erika ska ju också med, fast hon ska ju tävla i det andra laget (mantorp har två Div 1 lag) Min kamera åker med, hoppas på ite fina bilder!





16 Mars 2011

Hej!

Idag åkte jag direkt ut till stallet efter skolan. Jag var där själv eftersom mamma redan varit där på morgonen vid utsläppet. Hon hade också fixat iordning allt, så det var bara att ta in Corvette och fixa iordning honom för min del.
Jag red på olika gräsgärden för att komma till "hoppskogen". Det tog ca 40 min, med mest skritt och trav. Alltså en ganska lugn ridtur idag. Men Corvette var pigg och på lite bushumör (dock var det busväder, blåste en del) Han bockade, gjorde lite konstiga grisläten, körde med huvudet och väl inne i "hoppskogen" ville han bara trava! Ville verkligen inte skritta, han ville vääldigt gärna hoppa de små hindren där. Men blev tvungen att bryta av, för det var så isigt på stigen på vissa ställen.

Alltid kul med en pigg och glad ponny!! Hoppas det håller i sig till helgen, då vi ska rida programträning på lördag och tävla i Finspång första omgången i Div 1 ;)



Här är Div 2 laget, förra året.




15 Mars 2011

Idag blir det ingen ridning för mig, måste nämligen plugga.. Men imorgon hade jag tänkt att rida ut på Corvettan :)







14 Mars 2011

Heej!

Idag var jag ledig från skolan, hade nämligen studiedag! Jätte skönt med förlängd helg :) Jag åkte ut till stallet på eftermiddagen, fick skjuts av min snälla pappa :) Jag började fixa iordning lite i stallet, sedan kom mamma. Vi tog då in Della och Sol, o fixade dem för en uteritt. Vi red alltså ut tillsammans en liten sväng, först upp till närmaste gården "Källvesten" sedan tog vi också den raka grusvägen upp till stora vägen. Ni skulle sätt hur Della betedde sig idag! Herregud säger jag bara! Hon ville inte skritta fram, nää det går ju inte, hon ville galoppera! Hon körde med huvudet, bockade och for ut på olika gärden. Hon hoppade flera gånger upp i luften, högt! Jag bara kände hur vi lämnade marken... Det var ju inte det lättaste att sitta kvar om jag säger så.. Bus häst! Jag försökte hela tiden med att få henne något lugnare, inte så lätt. Hon ville galoppera eller trava fortare. Men när vi hade ridit till gården och fortsatte upp till stora vägen gick det allt bättre. Hon blev väl lite trött antar jag. Då kunde vi göra lite avsaktningar till skritt o igångsättningar till trav, vi kunde också ta en liten galopp vilket fungerade bra. Hon behöver nog trötta ut sig lite.

Sedan åkte vi till Nykyrka för att rida lektion på Corvette - trodde vi. Men det var ju studiedag så då var det ju inga ridlektioner heller. Men ridhuset var tomt, så jag fick rida lite själv. Jag försökte öva på sånt som är med i Lag 03 programmet som jag ska rida på söndag.
Jag gjorde öppnor,skänkelvikningar,ökad trav, mycket volter, galopp på volt, galopp på 3 serpentinbågar, halv-volt förvänd galopp. Försökte också med att rygga, men det gick inte så bra. Han fattade inte det idag.. hur man nu kan glömma något man kunnat förut? Men annars gick det väl ganska bra. Han var pigg och lyssnade bra på mina skänklar. Han gjorde fina galoppserpentiner och orkade hålla galoppen. Han kändes också mjuk i sidorna, men blev lite hård i munnen då o då. Stort plus till att han reagerade bra på skänklar och var pigg!!







Lite ridning..

Tänkte jag kunde berätta för er hur ridningen har gått de senaste dagarna..


Fredag 11/3

Jag åkte direkt ut till stallet efter skolan, mamma kom också dit. Eftersom att mamma hade haft utsläpp på morgonen så var allt redan fixat i stallet + att hon red hade ridit Sol med en annan tjej i stallet. Så jag gick och hämtade Corvette och fixade iordning honom för en uteritt. Sedan red jag ut i ca 40 min, mamma gick med mig då det inte fanns något annat kvar att göra i stallet.Corvette var iallafall helt vild & galen! När vi kommit till att vi skulle vända på grusvägen for han i väg i galopp och i värsta bockserien! Han körde ner huvudet o bara bockade, sedan fortsatte han i galopp. Haha,han var jätte pigg!  Sedan fortsatte vi in i en ko-hage. På vägen dit travade han som en galning, så jag fick göra en del avsaktningar till skritt på den sträckan för att få honom något lugnare. Sedan i hagen var han väl skapligt lugn, så jag övade lite på att göra slutor. Dom blev väl sådär, vi håller ju på att öva på det! Sedan gick jag in i en annan hage där det är mer öppet. Jag travade bortåt, skrittade nerför backen som är i hagen. Sedan for han iväg i galopp och bockade o busade. Det gick inte direkt att få stopp på honom, och jag ville inte dra för mycket i munnen på honom, så jag släppte honom istället. Och vad han matade! Uppför backen i världens galopp! Man kunde till o med höra hur snabba galoppsprången blev, det dundrade i backen! Haha, galen häst har jag ibland;) Sedan fortsatte jag i trav hemåt, sedan skrittade jag av.




Sedan när jag hade ridit Corvette tog vi in Della också. Jag red medans mamma gick med, hon fick hålla i henne idag med grimskaft då hon också var pigg och galen!
Vi red iallafall den vanliga raka grusvägen, hon var jättepigg och skrittade raskt på. När vi vände tillbaka hem gjorde hon en lugn och fin vändning (brukar fara iväg när vi har vänt) men sen rätt som det var stegrade hon två gånger! Jag blev lite paff o undrade vad som hände igentligen..haha, har ju inte suttit på en häst som stegrat förut. Vi fortsatte i skritt o trav hela vägen hem. Hon körde med huvudet när vi travade, vilket var lite jobbigt, annars gick hon i fin form.





Lördag 12/3

Idag var jag funktionär på Mantorps regionala ponny tävling, var iväg från ca 06.30-19.30, så då blev det ingen ridning, hästarna fick vila.


Söndag 13/3

Mamma och jag åkte ut till stallet vid 07.30 för att ge hästarna frukost och sedan släppa ut dem. Vi behöll Corvette och Sol inne när vi släppt ut dom andra.
Efter att vi fixat allt i stallet gjorde vi iordning hästarna. Vi red en sväng på ca 50-60 min, ner till en bro vid sjön (grusväg). Där vi varierade skritt,trav och galopp. Jag ställde igenom Corvette i både skritt och trav. Jag gjorde också endel skänkelvikningar och övade även på några slutor i skritt. Idag när vi galopperade blev Corvette jätte pigg och ville bara springa fortare!

När vi var klara med Sol & Corvette tog vi in Della också. Vi gjorde iordning henne för en uteritt. Idag gick mamma med grimskaft på Della medans jag red, för att hon var så himla pigg och tyckte det mesta var läskigt. Vi skrittade hela vägen (både fram och tillbaka) till närmaste gården som kallas "Källvesten". Sedan gick vi ut på ett gräs gärde där mamma kopplade henne i en longerlina. Så travade vi på en stor volt i båda varven. Vi gjorde några avsaktningar. Hon gick mycket fint på tygeln och var jätte duktig!
Hon behövde verkligen springa av sig lite!






Funktionär!!

Heej!
Hann inte med att blogga om ridningen igår, gör det när jag kommer hem idag istället ;) För just nu, eller sedan ca 07.00 i morse var vi här hos Sissi Lilja, Mantorpsryttarna, har jag varit funktionär. Erika,Anna och mamma också. Jag har fått hämta lite protokoll och räknat.. Erika tävlade ju oxå mitt i allt, hon kom trea! Grattis! :) Hon har en klass kvar som hon rider kl 17.35, o tävlingen slutar vid ca 19.20 + prisutdelning.. så det är ett tag kvar ;)
Var bara det jag ville berätta! Hörs mer senare!
Erika & Cel-Bo





10 Mars 2011

Hejhej!

Idag blev det ingen ridning för mig, var tvungen att åka på ett studiebesök med skolan, efter skoltid! Så istället för att rida hopplektion idag, fick min lilla syster Ebba rida ut på Corvette en sväng. Mamma gick med henne, dom berättade att han hade varit lika galen som han var igår, haha! Han hade trippat i trav i skritten, bockat o gjort konstiga ljud :) Han är så goer när han blir helt galen, super kul att rida! De sa också att han hade gått fint i form och gjort fina skänkelvikningar. Ebba hade tyckt att det varit roligt, dock lite läskigt när han busade, men hon hade klarat av honom bra. Mamma gick ju med henne hela vägen, de hade varvat skritt och trav innan de vände hem, när de vände tillbaka hem hade han blivit ännu piggare, så de hade skrittat hela vägen hem. Men som sagt han hade ju trippat i trav så.. haha, det var bra att han blev lite riden iallafall :)



Här är en bild från en sommar för ett par år sedan. Ebba på Vittra, jag går med, mamma på Sol
Ebba & Vittra






9 Mars 2011

Heej!


Idag åkte jag ut till stallet efter skolan. Jag fixade iordning lite i stallet medans jag väntade på mamma. När mamma kom fixade vi iordning Sol och Corvette för en uteritt.
Idag blåste det ganska mycket och små regnade medans vi red, det gjorde att Corvette blev jättepigg! Han trippade i trav i skritten på vissa ställen, jag kunde knappt få stopp på honom när vi galopperade eller travade, han bockade och rusade väg i galopp, gjorde konstiga läten ifrån sig, haha han var helt galen! :) Men det var bara roligt med en jättepigg och busig häst :) Mellan allt detta bus ställde jag igenom honom ordentligt i båda sidor i både skritt och trav. Jag försökte också göra några slutor i skritt och lite skänkelvikningar i både skritt och trav. Sedan galopperade vi ju också, snabbt gick det!





Dressyrträning 8/3 2011

Hallå!

Idag var det dressyrträning för Sissi Lilja i Mantorp.
Vi övade mycket på att flytta undan för sidan, som tex skänkelvikningar,öppnor,förvänd sluta m.m. Vi gjorde en övning som var jätte bra för Corvette, han lossade och gick jätte fint! Ska försöka beskriva den..


Tar som exempel i vänster varv.
1. Man kommer i vänster öppna..
2. Ställer om till höger..
3. Flyttar över bakdelen till höger så att det blir sluta åt höger.

Corvette var lite stel i början, men efter detta blev han riktigt mjuk och fin och kom upp i en högre form :) Han gjorde också skänkelvikningarna bra, särskilt dem åt vänster! Jätte fina blev dom!
Idag galopperade vi bara på mittvolten, minskade dock volten ett par gånger. Tyckte att hans galopp inte var något bra alls. Otakt och gupp med huvudet, galopp behövs övas på!

Är i allafall väldigt nöjd med träningen idag, allt travarbete var super :) Det var ett perfekt tränings pass som Corvette och jag behövde, bra att vi fick öva på sluta!


Bröderna!


7 Mars 2011

Hej!

Har precis kommit hem från handbollsträningen nu, har varit och tränat mellan 19.30-21.30. Så idag fick hästarna vila, men imorgon är det dressyrträning för Sissi i Mantorp!






6 Mars 2011

Heej!

Idag åkte mamma och jag ut till stallet på förmiddagen. Efter att vi fixat iordning allt i stallet. Sedan tog vi in Corvette och Sol, och gjorde iordning dom för en uteritt. Idag red vi rundan till "hoppskogen", man får då rida på lite olika snötäckta gräsgärden och i kanten på några snötäckta åkrar för att ta sig dit. Vi varierade skritt och trav genom hela ridturen, sedan avslutade vi med en liten galopp på grusvägen på väg hem. På grusvägen gjorde jag några skänkelvikningar och testade även på att göra ett par slutor i skritt. Jag har ju inte direkt övat på att göra slutor på Corvette, men det måste jag ju börja öva på nu när jag ska vara med i Div 1. Men jag tror han förstod vad han skulle göra, det lär han sig nog. Corvette var lite tung i handen/hängde lite till en början, men släppte till efter ett tag och gick fint på tygeln.

När vi var klara med Corvette och Sol tog vi in Della och fixade iordning henne för en uteritt. Della red jag på den vanliga grusvägs-sträckan. Det var väldigt bra underlag idag för henne, ganska mjukt på grusvägen och inte så mycket is. Så jag kunde trava på ordentligt och även galoppera på slutet. Jag gjorde också några övergångar från trav till skritt o tvärtom. Hon var väldigt pigg och ville bara springa mera! Emellanåt gick hon också fint på tygeln.





Tyckte Sol kunde få vara med på en bild idag :)



Tävling avklarad!

Hallå igen!

Var ju som sagt och tävlade LB:1 i Mantorp idag. Jag hade start tid kl 13.40, så vi var där ungefär 13.30. När vi kom dit gick mamma direkt och anmälde mig, medans jag tog på mig stövlar, handskar, hjälm m.m. När mamma kom tillbaka lastade vi ur Corvette och fixade iordning honom. Sedan begav jag mig till framridningen. När jag hade skrittat fram på långa tyglar kortade jag upp honom och började ställa och böja på serpentiner och volter. Efter det började jag trava på serpentiner,volter, jag gjorde öppnor och den övningen som jag ritade upp från senaste dressyrlektionen. Jag gjorde lite avsaktningar/igångsättningar och öka-minska i traven. Där efter galopperade jag också på stora volter i båda varven. Emellanåt skrittade jag ju också.
Jag tyckte Corvette kändes fin på framridningen, han var lätt att få fram, reagerade bra för skänkel och spö.

Sedan var det min tur att komma in på banan. Jag tyckte att jag inte fick fram honom ordentligt, jag kände det redan i collectingring. Men programmet gick väl okej ändå. Lite små missar, men han var inte lika fin som på framridningen. Det slutade med att jag fick 60.69% vilket jag tycker är godkänt, men jag hade velat ha mer såklart. Med de procenten räckte det inte så långt, så vi packade in Corvette och begav oss till Erika för att äta lite mat. Väl framme hos Erika, packade vi ut Corvette igen och ställde honom i en box i Erikas stall. Han fick mumsa på lite morötter och ha lilla Pablo som sällskap medans vi gick upp till huset och åt tacos :)


Erika var ju med på tävlingen och även hennes mamma Anna (min moster). Erika fotade lite, här kommer några bilder..


fining!




Fler bilder får komma någon annan gång ;)



Tävlingsdag!

Hallå!

Nu börjar det bli dags att byta om till tävlingskläder och dra sig ut mot stallet för att göra Corvette lite fin också. Jag startar 13.40, LB:1 alltså och Erika följer även med och fotar lite. Så lite bilder lär väl komma upp senare ;)

Måste väl också skriva att det är den 5 mars, vilket innebär att mor min fyller idag! Grattis! :)


Bild från Div 2 förra året!



3-4 mars 2011

Heej!

Hann inte riktigt med att blogga efter träningen igår, så gör det nu istället!
Det var iallafall hoppträning i Nykyrka för Ingrid.  Vi red som vanligt fram själva, jag gjorde många stora trav volter och serpentiner. Jag gjorde också några avsaktningar till skritt och öka-minska i traven. Sedan galopperade jag på stora volter. Jag gjorde flera galoppfattningar i båda varven. Sedan var det dags att hoppa. Vi började med att travhoppa ett hinder som hade snett vinklade bommar framför sig, som ett V. Som gör att hästen riktar in sig på mitten. Corvette hoppade fint över, utan problem. Sedan hoppade vi lite olika hinder som tex studs, vatten matta m.m. Corvette hoppade också vatten mattan utan problem. Vi hoppade också ett hinder som var med förra gången vi hoppade, ett hinder med några slags gröna lådor under, som han tyckte var läskigt då. Han tyckte det var läskigt nu också, och stannade första två gångerna jag hoppade på det. Men sedan flög han över det också :) Sedan hoppade vi en bana, som jag har försökt att rita upp här..

1. Första hindret var ett räcke med bom. Ingrid hade lagt ut bommar på sidan, som ett V, som gör att hästen kommer in på mitten.
2. Andra var en oxer.
3.Sedan till ett räcke.
4.Sedan en kombination med ett galoppsprång emellan, även här låg det bommar likt ett V på marken.
5.Efter det fortsätter man mot en oxer med vattenmatta.
6.Nu till en oxer (här var "de gröna lådorna")
7. Sedan en vinkel sväng till en studs.
8.Vänstersväng till snubbelbommar, ett galoppsprång emellan.
9.Där efter en oxer.

Corvette var så duktig idag!! Hoppade jätte fint, med bra flyt. Stannade bara på "de gröna lådorna" och vatten mattan ett par gånger. Men som sagt, han är ju inte så erfaren av att hoppa! Idag var vi dessutom bara två på lektionen, vilken lyx alltså! Riktigt kul var det också, rolig bana med roliga hinder :) Och plus allt detta använde jag min nya hoppoutfit, mina turkosa benskydd + det nya HVPolo schabraker med turkos kant, så riktigt matchig var han! :)



Fredag 4/3

Idag fick Corvette vila då mamma var ute i morse i stallet, så jag hade ingen skjuts hem om jag skulle ridit. Dessutom var det dags för honom att vila lite idag, han får vila till sig tills imorgon, för då är det årets första tävling! Tävlingen är i Mantorp men hålls av Väderstad, jag ska rida LB:1 så önska mig lycka till! :)


Lite uppdatering kanske..

Heej!

Kom hem lite sent efter träningen igår, så orkade inte riktigt med att blogga då. Men tar igen det här och nu!

Iallafall, det var träning för Sissi i Mantorp igår, Tisdag 1/3.
Vi övade mycket på öppner, skänkelvikningar, öka-minska i traven, galopp på en båge längs långsidan så det blev lite som förvänd galopp och galopp på minskad volt.
En av övningarna var att man skulle komma längs långsidan i öppna sedan svänga in på kortsidan vid A. Fortsätta i öppna, sedan när man kom till X skulle man ställa om åt andra hållet och göra skänkelvikning ut till hörnet. En rolig och bra uppmjuknings övning.


Corvette blev jätte mjuk och fin av alla sidvärts övningar. Han kom upp i en högre lite bättre form och reagerade bra för skänkeln. Han gjorde alla galoppfattningar bra, dock var takten i galoppen inte så bra.  Annars är jag supernöjd med träningen! Riktigt duktig var han ;) Och så hade jag ju mitt nya Shockemöhle schabrak + lindor, så snygger var han ju iallafall :)





Onsdag 2/3

Idag fixade jag allt själv i stallet, sedan red jag ut med en från stallet. Vi red upp till "Mötesplatsen", en väg som består av grusvägar. Ganska rak, så man får hitta på lite saker man kan göra. Jag gjorde många öppnor, skänkelvikningar och lite öka-minska i traven. Corvette kändes hyfsat pigg, mjuk i handen och hade bra reaktion för skänkeln. Vi kunde hålla igång bra, med mycket trav. Jag kunde ockå galoppera lite grann. Sedan när jag var klar med Corvette tog jag ut Della och borstade lite på henne också.






RSS 2.0